Karaçanta Darıca’da Karslılarla Buluştu

Karaçanta Darıca’da Karslılarla Buluştu

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Karslılar Derneği ile Darıca Belediyesi'nin Ortaklaşa Düzenlenen 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Etkinliğine katılarak Karslı hemşerileriyle buluştu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Karaçanta, “Bugün burada Darıca Belediyesi ile Ortaklaşa Düzenlenen 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Etkinliğine katılmaktan  ve siz değerli hemşerilerimle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum.” dedi.

“Doğup büyüdüğümüz yöremize borcumuz var. Sizleri Doğu Anadolu bölgesinin en ücra köşesinde bulunan Gazi Kars’a sahip çıkmaya davet ediyorum.” diyen Başkan Karaçanta konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün bu organizasyonu düzenleyen hemşerilerimizin, birlik-beraberlik, dayanışma, örf-adet, gelenek-göreneklerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına gerçekleştirmiş oldukları bu toplantı bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak ve insanların gönlünde yer tutmak, esas başarı budur. Yani şu gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyorsak, her ne makam ve mevkide olursak, hangi sıfatla toplum içinde yer alıyorsak alalım hayra vesile olmak kadar güzel bir şey yoktur. Bu birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde düzenlenen Darıca Belediyesi ile Ortaklaşa 9. Şehirler Ve Kültürler Kaynaşması Etkinliği öncülüğünde bir ve beraber olarak, omuz omuza vererek, sosyal ve yatırım eksikliklerimizin giderileceği bir mantıkla hareket edeceğini umuyorum. Bunun bir rekabet anlayışı içerisinde değil kalkınma ve dayanışma içerisinde yürüyeceğine olan inancımız tamdır. Bizler birbirimizden kopamayız, birbirimizi unutamayız. Acı günümüzde de mutlu günümüzde de bizler hep bir arada olduk ve böyle de olmaya devam edeceğiz. Bu şekilde düzenlenecek olan tüm sosyal faaliyetlerimizin amacı da bu olmalıdır. Değerli hemşerilerim, İslam dini, inanç ve düşünce ayrımcılığı gözetmeksizin bütün insanlığı kucaklamayı hedefler. “Yaradılanı sevelim Yaradan’dan ötürü” derken Yunus Emre, İslam’ın bu engin hoşgörüsüne işaret etmiştir. Doğup büyüdüğümüz yöremize borcumuz var. Sizleri Doğu Anadolu bölgesinin en ücra köşesinde bulunan Gazi Kars’a sahip çıkmaya davet ediyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesi için çaba göstermeliyiz."

karacanta-darica’da-karslilarla-bulustu-(2).jpgkaracanta-darica’da-karslilarla-bulustu-(3).jpgkaracanta-darica’da-karslilarla-bulustu-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber