Kapasitesinin Tespit Edilmesi Projesi

Kapasitesinin Tespit Edilmesi Projesi

 İç Kontrol Sisteminin Kurulması ve Sürdürülebilir Uygulama Kapasitesinin Tespit Edilmesi Projesi Belediyemiz Bilgi İşlem Müdür V. Mehmet Üstebay...

 İç Kontrol Sisteminin Kurulması ve Sürdürülebilir Uygulama Kapasitesinin Tespit Edilmesi Projesi

Belediyemiz Bilgi İşlem Müdür V. Mehmet Üstebay ile Mali Hizmetler Müdürü Dursun Erdağ tarafından Serhat Kalkınma Ajansına sunulan 2016 TEKNİK DESTEK PROGRAMI kapsamında TRA2/16/TD/037 kodlu “İç Kontrol Sisteminin Kurulması ve Sürdürülebilir Uygulama Kapasitesinin Tespit Edilmesi Projesi" başvurusu yapılarak teknik destek almaya hak kazandı.

Serhat Kalkınma Ajansı tarafından Teknik destek kapsamında desteklenen Kars Belediyesinde İç Kontrol Sisteminin kurulması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması projesi uygulama çalışmaları Aralık ayı içerisinde başlamış ve 2017 yılı başı itibariyle tamamlandı.

Proje ile tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Kars belediyesinde de mevzuat gereği oluşturulması gereken iç kontrol uygulamaları başlatılmış olup buna ilişkin eylem planı hazırlanmış ve 2017-2018 yıllarında uygulanmaya konulması için gerekli tedbirler alınmıştır. Proje kapsamında Kars Belediyesinde bulunan tüm personele yönelik eğitim modülleri tasarlanmış ve gerekli eğitimler verilmiştir. Anket yöntemiyle Belediyede Kurulu iç kontrol sistemi test edilmiş ve sonuçları raporlanmıştır. Özünde kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlayacak yöntem, süreç ve organizasyonlar bütünü olarak tanımlanan iç kontrol sistemi, Belediyede tam olarak uygulandığında hem kamu kaynaklarının etkili ve ekonomik olarak kullanılmasında mesafe kaydedilecek hem de vatandaş memnuniyetinde hedeflenen seviyelere ulaşılabilecektir. Kars Belediyesinin misyon ve vizyonu ile amaçlarına ulaşabilmesinin temelleri bu sistem sayesinde atılacak.

İç kontrol sisteminin hedeflenen kontrol ortamına biraz daha yaklaştıracağını belirten Sayın Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta “Bu iç kontrol sistemi ile Belediyemiz amaçlarına daha hızlı ulaşacak ve vatandaş memnuniyeti daha ileri seviyelere çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Proje kapsamındaki eğitimler alanında uzman kişilerce verilmiştir. Eğitim ile tüm çalışanların iç kontrol farkındalığı geliştirilmiş ve gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Eğitime ; Kars Belediyesi Başkan Yardımcıları Hülya Çağraşan, Tahsin Güngören, Teknik Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı, Birim Müdürleri, Teknik personel, Mühendis, Memur ve işçiler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber