Kapalı Yolları Açıp 4 Hasta Kurtardılar

Kapalı Yolları Açıp 4 Hasta Kurtardılar

Kars´ta ekip ruhuyla hareket eden UMKE, AFAD, 112, Özel İdare ve Karayolları ekiplerinin yoğun çabasıyla kapalı yolların açılarak ulaşıldığı Kars´ın Kağızman ilçesinde 4 acil hasta sağ-salim şekilde hastaneye yetiştirildi.

 Kars’ta ekip ruhuyla hareket eden UMKE, AFAD, 112, Özel İdare ve Karayolları ekiplerinin yoğun çabasıyla kapalı yolların açılarak ulaşıldığı Kars’ın Kağızman ilçesinde 4 acil hasta sağ-salim şekilde hastaneye yetiştirildi.

Kağızman Çengilli köyünden 1 yaşındaki Samet Özkan’nın yüksek ateş ve ishal, 60 yaşında Ali Oral’ın KOAH, 65 yaşındaki Celal Oral’in genel durum bozukluğu ve 38 yaşındaki Zeynep Oral isimli hastanın üst solunum yolu enfeksiyon şikayetleri ile 112’ye ihbarda bulunuldu.

Yoğun tipi nedeni ile köy yolunun kapalı olması nedeniyle hastalara ulaşmak için İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ve 112 ekipleri, AFAD, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri alarma geçti. Operasyona 1 tam paletli ambulans, 1 yarım paletli ambulans, 1 kar kızağı, 1 kara ambulansı katılırken, toplam 9 UMKE ve 112 personeli, 1 AFAD aracı ve 5 AFAD personeli ise özel idare ve karayolları personelleri görev aldı.

Görüş mesafesinin güçlükle sağlandığı yoğun kar ve tipiye kaşı ekiplerin müdahalesi sonucunda hastalara saat: 24.00’de ulaşıldı. UMKE ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra hastalar saat: 01.30’da Kağızman Devlet Hastanesi’ne nakledildi.

Hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, hasta yakınları da ekiplere gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber