KAI-FED Bizler İki Devlet Tek Milletiz

KAI-FED Bizler İki Devlet Tek Milletiz

Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu tarafından Ankara Kızılay Meydanı’nda organize edilen mitingde Azerbaycan’a destek açıklaması yapıldı.

Güvenpark'ta düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar, ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla bir araya geldi.

Yapılan mitingde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, STK Başkanları Kars Ardahan Iğdır dernekler federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Basın mensupları katıldı.

Güvenlik önlemlerinin yoğun olduğu mitingde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik yaptığı çirkin saldırıları kınayarak “Ermenistan’da bölge ile barışacak, dünya barışını sağlayacak bir iktidara ne diaspora, ne de Ermenistan’ı maşa gibi kullanan ülkelerin işine gelmiyor. Can Azerbaycan'ımız, yiğit evlatlarıyla tekrar kendi göbeğini kendi kesecek. Yaptıkları asla yanına kar kalmayacak. Azerbaycan'ın sokaklarına, cepheye baktığımız zaman görüyoruz ki Azerbaycan'ın yiğit evlatları kararlı. Herkesten tek bir ses çıkıyor 'Ya Karabağ ya ölüm'. Bu kararlılığı bozamayacaklar."  ” dedi.

Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, ise “Ermenistan Hocalı’da başlattığı soykırımlara Azerbaycan topraklarına füze atışları ile sivil insanları öldürerek devam ediyor Sulhun tek bir anahtarı var. Sayın Aliyev bunu her fırsatta söylüyor. O anahtar, Ermenilerin işgal ettikleri topraklardan çekilmesidir.” diye konuştu.

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım ‘’Bölgede eğer bu saatten sonra barış isteniyor ise Ermenistan işgal ettiği topraklardan derhal çekilmeli ve sivil saldırılarına son vermelidir. İşgal ettiği topraklar Azerbaycan’ındır. Bizlerde kardeş ülke Azerbaycan’a desteğimizi asla kesmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak her platformda kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yaşasın kardeşliğimiz. Yaşasın Can Azerbaycan. Karabağ Azerbaycan’ındır. Azerbaycan Türki’yedir. Türkiye Azerbaycan’dır. Bu böyle bilinmelidir. Bizler İki Devlet Tek Milletiz. İfadelerini kullandı.

kai-fed-bizler-iki-devlet-tek-milletiz-(1).jpgkai-fed-bizler-iki-devlet-tek-milletiz-(2).jpgkai-fed-bizler-iki-devlet-tek-milletiz-(3).jpgkai-fed-bizler-iki-devlet-tek-milletiz-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber