Kağızman'ın doğal mutfak ürünleri

Kağızman'ın doğal mutfak ürünleri

Kars´ın Kağızman ilçesinde üretilen doğal mutfak ürünleri ağır kış mevsiminde sofraların vazgeçilmezi oluyor.

Kars’ın Kağızman ilçesinde üretilen doğal mutfak ürünleri ağır kış mevsiminde sofraların vazgeçilmezi oluyor. Gıda ürünlerinin satıldığı hemen hemen tüm işyerlerinde Kağızman ürünleri satılıyor ve vatandaşlarda bu ürünlere büyük rağbet gösteriyor. Kars’ın dışında metropol kentlere de kargolarla gönderilen ürünler lezzeti ve sağlıklı olmasıyla tercih ediliyor.

Kağızman aşması, dutu, pekmezi, pestili, kömesi, cevizi kentteki işyerlerinin raflarını ve tezgahlarını süslüyor. Kağızmanlı çiftçilerin doğal ürettikleri bu ürünleri tercih ederken özellikle de diğer illere gitmeden önce bu işyerlerine gelip alış-veriş yapıyorlar. Ürünler aynı zamanda da kargolarla siparişe uygun şekilde diğer illere gönderiliyor.

Gülver Baharatın sahibi Sedat Gülver, işyerlerinde tamamen bu ürünlerin bulunduğunu ve hepsinin çok sağlıklı olduğunu söyledi. Kağızmanlı vatandaşların el emeğiyle üretilen bu doğal ürünlerin bu mevsimde daha çok rağbet gördüğüne de dikkat çeken Gülver, ürünlerin sürekli taze olarak işyerlerine geldiğini ve satışının yapıldığını ifade etti.

Müşterilerden Burhan Samar da kışlık yiyecek olarak sürekli Kağızman ürünlerini tercih ettiklerini belirtti. (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber