Kağızman'da kayısı hasadı bitti

Kağızman'da kayısı hasadı bitti

Kars'ın Kağızman ilçesinde kayısı hasatı sona erdi. 

- Kağızman Kayısı Komisyoncuları Başkanı Engin Toper:
- "Kağızman kayısısının Türkiye ve dünya genelinde tanınmış olması ve aranır hale gelmiş olması bizi mutlu ediyor"

Kağızman Kayısı Komisyoncuları Başkanı Engin Toper, ilçede haziran ayının ortalarında başlayan kayısı hasadının sona ermesi dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayısı satışında bu yıl iç ve dış piyasada geçen yıllara oranla büyük bir canlılık olduğunu söyledi.

Dayanıklı, kokusu, aroması ve lezzetiyle Kağızman kayısısının artık dünyada da bir marka haline geldiğini ifade eden Toper, Kağızman ilçesinde bu yıl ülkenin her tarafına yaklaşık 7 bin ton kayısı gönderildiğini belirtti.

Toper, Kağızman ilçesinde kayısı sektörünün işsizlere iş alanı sağladığını belirterek, "Hasattan sonra bahçelerin budanması, gübrelenmesi, ilaçlanması, yabani otla mücadelesi başlar ve kayısı sezonuna kadar devam eder. Bu da yaklaşık ilçenin yüzde 60'ının kayısı işiyle uğraştığının göstergesidir. Çoğunluğu gençlerden oluşan bahçede kayısı toplama, halde ambalajlama olmak üzere bin kişi, kayısı işçiliğinden ekmeğini çıkarıyor." diye konuştu.

Kayısı üretiminin Kağızman'ın değişmez bir sektörü olduğunu anlatan Toper, "Türkiye ekonomisi için bir gelir kaynağıdır. Biz kayısımızın lezzetiyle, tadıyla, doğal görüntüsüyle son derece mutluyuz. Kaliteli ürünlerimizle gurur duyuyoruz. Kağızman kayısısının Türkiye ve dünya genelinde tanınmış olması ve aranır hale gelmiş olması bizi mutlu ediyor." açıklamasında bulundu. 

20180724_2_31599553_35887796_web.jpg20180724_2_31599553_35887797_web.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kağızman