Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız'ın Nevruz Mesajı

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız'ın Nevruz Mesajı

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız Nevruz Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Nevruz’un Balkanlardan Orta Asya’ya kadar uzanan müşterek kültür coğrafyamızda, yüzyıllardan bu yana hepimizin ortak değeri ve ortak bayramı olduğuna vurgu yapan Yıldız, ülkemizin dört bir köşesinde kutlanmakta olan Nevruz Bayramı’nın Kağızman’da daha farklı bir anlamı olduğunu söyledi.

Her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz Bayramı’nın Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde baharın ve yeni umutların yeşerdiği bir gün olarak kabul edildiğini vurgulayan Yıldız, “Göktürklerin Ergenekon’dan çıkışı, baharın gelişi ve Türk kültüründe yeni yılın başlangıcını simgeleyen Nevruz Bayramı, kadim Türk yurdu olan Doğu Türkistan’dan dünyaya yayılmış ve günümüzde Türk dünyasında coşkuyla kutlanmaktadır.

Dirilişin ve bereketin bayramı manasına gelen nevruzda, tarihin her evresinde esas olan birlik ve beraberlik unsuru olmuştur. Kazakistan’dan Azerbaycan’a Türk dünyasının her bir noktasında bin yıllarca oluşan gelenekleriyle kutlanan Nevruz Bayramı, Türk milletine her yıl bir kez daha heyecan aşılamaktadır.

Kağızman’da da uzun yıllardır atalarımızın bizlere miras bıraktığı bir ruhla kutlanan bu bayram; halkımızın coşkuyla bir araya geldiği, itinayla yaşatılması gereken dinsel ve kültürel mirasımızdır. Bu düşüncelerle Anadolu’dan Kafkaslar’a, Orta Doğu’dan Tibet’e kadar geniş bir coğrafyada binlerce yıldan bu yana kutlanan nevruzun; vatanımızda birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek bir gün olmasını temenni eder, tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı’nı en iyi duygularımla kutlar saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunarım” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kağızman