Kafkas Üniversitesi Suriyeli Ailelere Yardım ve Adaptasyon Projesi Düzenledi

Kafkas Üniversitesi Suriyeli Ailelere Yardım ve Adaptasyon Projesi Düzenledi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Merkez ve Tepe kampüsündeki eğitim binalarında "Suriyeli ailelere yardım ve adaptasyon projesi" düzenledi.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Merkez ve Tepe kampüsündeki eğitim binalarında “Suriyeli ailelere yardım ve adaptasyon projesi” düzenledi.

Suriye’de çıkan iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan, Zor yaşam sürdüren Suriyeli çocuklar ve aileleri soğuk kış günlerinde zor şartlar altında yaşıyor. Kötü kış şartlarının gelmesiyle birlikte soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi veren Kars’a yerleşen Suriyeli çocukların ve ailelerinin zor durumda kalmasına karşı Kafkas Üniversitesi harekete geçti. Eğitim Fakültesinde başlatılan proje ile hem Suriyeli çocuklar hem de aileleri düşünüldü.

Merkez kampüste başlatılarak faaliyete geçirilen yardım toplama projesi, Tepe Kampüsüne de Proje Sorumlusu ve projenin tanıtım sorumlusu olarak Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencisi Vedat Barut tarafından başlatıldı.

Vedat Barut, “Proje kapsamında Suriyeli çocuklar ve aileleri için zorlu kış şartlarının gelmesiyle birlikte evlerimizde bulundurduğumuz kullanılabilir ihtiyaç fazlası bebek, çocuk ve yetişkin kıyafetleri ve oyuncak yardımı toplanmaktadır. Proje için toplanan yardımlar, bakım ve temizliğinden sonra Kars’ta yaşayan Suriyeli ailelere ulaştırılacaktır.” dedi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber