Kafkas Üniversitesi Sürekli İşçi Alımında Kura Heyecanı

Kafkas Üniversitesi Sürekli İşçi Alımında Kura Heyecanı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde çalıştırılmak üzere alınacak olan 52 personel için 2 bin 944 kişi başvuruda bulundu.

Üniversitenin Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezinde noter huzurunda ve pandemi koşullarında gerçekleştirilen ve gün boyu süren kura çekimi sırasında heyecanlı anlar yaşandı. 

657 sayılı kanun gereğince ve İŞKUR marifeti ile 11 güvenlik görevlisi, 9 temizlik görevlisi ile 32 hasta ve yaşlı bakım elemanı olmak üzere toplam 52 personelin alınacağı işlere, toplamda 2 bin 944 kişi başvuruda bulundu.  Bu şahıslardan 120’si başvuru şartlarını taşımadığı gerekçesiyle kura çekimine katılamadı.

2 bin 824 kişinin başvurduğu ve 3 alanda 52 kişinin alınacağı işler için kura çekimi Kars 3. Noteri Timuçin Timur huzurda gerçekleştirildi. Kura çekimi, canlı olarak Kafkas Üniversitesi ve İŞKUR internet sitesi üzerinden Online olarak yayınlandı. 

Kura çekimi öncesi konuşan Kafkas Üniversitesi Rektörü Profesör Dr Hüsnü Kapu, Üniversite bünyesinde oluşturulan komisyonca yapılan değerlendirme sonucu İŞKUR internet sitesi üzerinden başvuru yapan 2 bin 944 aday arasından başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilen 120 adayın listeye giremediğini söyledi. Bu nedenle ilan edilen 3 alan bazında toplam 2 bin 824 adayın noter kurasına katılma hakkı kazandığını belirten Rektör Kapu, “Herhangi bir tartışmaya meydan vermemek üzere komisyonumuz büyük bir titizlikle çalışarak noter kurasında katılacakların isimlerini belirlenmiştir. Şeffaf bir kura çekimi için her türlü tedbir önceden alınmıştır. Kars 3. Noteri Timuçin Timur’un huzurunda yapılacak olan kura çekimine pandemi nedeniyle sınırlı sayıda adayın izleyici olarak katılan bilmesine imkan verilmiş olup diğer adayların ve yakınların kura çekimini facebook.com/Kafkas.edu.tr internet adresi üzerinden canlı olarak takip edebileceklerdir” dedi.  Tacettin Durmuş 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber