Japon Turistler, “Kars, Eşsiz Mavi Gökyüzüne Sahip”

Japon Turistler, “Kars, Eşsiz Mavi Gökyüzüne Sahip”

Avrupa’nın birçok ülkesini gezen Japon turistler Fu Nishimoto ve Moena Okahisa, dünyanın hiçbir yerinde Kars kadar gökyüzü mavi ve temiz olan başka bir şehir görmediklerini söylediler.

Tacettin DURMUŞ

Japonya’dan yola çıktıktan sonra Kars’a gelen turistler, 3 gün kaldıkları kadim kentte Kars 36 Spor Başkanı Ali Uçum ile birlikte Susuz’un Bendivan Yaylasını da gezdi.

Başkan Ali Uçum’un Kısır Dağı eteklerinde bulunan Susuz ilçesine bağlı Kayalık Köyünün (Bendivan Yaylası) mera ve çayırlarda otlayan büyük ve küçükbaş hayvanları izleyen Japon turistler Fu Nishimoto ve Moena Okahisa doyumsuz bir gün yaşadıklarını dile getirdiler.

Japonya’da çiftçilik yapan Fu Nishimoto ve Tokyo Üniversitesi öğrencisi Moena Okahisa, Semetoğlu ailesine ait koyun sürüsünü kurtlardan koruyan kangal köpeklerinin hikayesini Ahmet Semetoğlu’ndan dinlediler.

KURTLARLA ÇOBAN KÖPEKLERİNİN HİKAYESİNİ DİNLEMEK!

Japon Turistler Lider Haber Ajansı’da verdikleri röportajda, “Bizler Japonya’dan yola çıkarak Hollanda, ve Macaristan gibi bazı Avrupa ülkelerini gezdikten sonra Türkiye’nin en doğusunda bulunan Kars’a geldik. Kars’ta kaşar peyniri satın aldığımız sırada Japonya’da halı ticareti yapan işadamı Ali Uçum ile karşılaştık. Bizim Japonya’da çiftçilik yaptığımızı öğrenen Ali Uçum bizi köylerinin yaylasına davet etti. Burada ömrümüzde ilk defa başka bir ülkede yayılan büyük ve küçükbaş hayvanları gördük ve hayran kaldık. Bizi büyüleyen şey ise; sürü sahibi Ahmet Semetoğlu’nun sürüyü vahşi kurtlardan koruyan çoban köpeklerinin vahşi kurtlarla olan hikayesini dinlemek oldu. Ahmet Semetolu’nun ‘doğal olarak kurtların da hayatta kalmaları için koyunlarla beslenme hakkı olduğunu ve onları kesinlikle ateşli silahla vurmadıklarını’söylediğini ve bu sorunu kurtlarla çoban köpeklerine bıraktıklarını söylemesini son derece anlamlı bulduk. Köylerin doğal ve son derece bakir olduğunu da görmek bizi şaşırttı. Hava soğuk ama çok temiz ve aynı zamanda gökyüzü masmavi. Biz şu ana kadar hiçbir ülkede bu kadar mavi bir gökyüzü görmedik.” Dediler.

Buradaki gezinin ardından Susuz Şelalesini de gezen Japon turistler Fu Nishimoto ve Moena Okahisa hayranlıklarını gizleyemediler. Japon Turistler Kars’ın ardından Ardahan’a, oradan da Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’e geçtiler.

japon-turistler-kars-essiz-mavi-gokyuzune-sahip-1.jpg

japon-turistler-kars-essiz-mavi-gokyuzune-sahip-2.jpg

japon-turistler-kars-essiz-mavi-gokyuzune-sahip-3.jpg

japon-turistler-kars-essiz-mavi-gokyuzune-sahip-5.jpg

japon-turistler-kars-essiz-mavi-gokyuzune-sahip-6.jpg

japon-turistler-kars-essiz-mavi-gokyuzune-sahip.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber