İzmir'deki depremde ölü sayısı 25'e yükseldi

İzmir'deki depremde ölü sayısı 25'e yükseldi

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 25 olduğu, 831 vatandaşımızın yaralandığı duyuruldu.

Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında 14.51'de meydana gelen ve Ege ile Marmara bölgesinde hissedilen 6,6 büyüklüğündeki deprem hem yıkıma hem can kayıplarına yol açtı.

AFAD:"SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 25 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 831 vatandaşımız yaralanmıştır. İzmir’de arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 9’unda çalışmalar tamamlanmış olup; kalan 8 binada çalışmalar devam etmektedir."

Vatandaşlar, ağır hasar gören binaları tahliye etmeye çalışıyor.  İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger enkaz altından 70 civarında kişinin kurtarıldığını duyurdu. Köşger şu açıklamalarda bulundu: "İlçelerimizden sıkıntı intikal etmedi, Seferihisar'da kısmi bir tsunami oldu. Orada bir vatandaşımızın yaralandığı bilgisi var. Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Ekiplerimizin ulaşmadığı bir bina yok. Bütün binalara ulaşılmış durumda."

Enkaz altından çıkarılmalar sürüyor 

Bayraklı 258 Sokak'taki binanın enkazından 28 yaşındaki bir kişi yaralı olarak kurtarıldı.

283 sokaktaki binanın enkazından Erol Subaş isimli kişi çevredekilerin alkışları arasında çıkarıldı. 

Ayrıca 285 Sokak'ta 15 yaşındaki Günay Özışık da yaklaşık 9 saat aradan sonra enkaz altından çıkarıldı. 

Bakan'ın telefonda görüştüğü Buse kurtarma çalışmaları sonucunda kurtarıldı.

Barış Sitesindeki enkazdan 50 yaşındaki Nurcan Tosun yaralı olarak kurtarıldı.

EGE TEYAKKUZA GEÇTİ
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre İzmir ve Aydın başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmalarının devam ediyor. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da havadan tarama çalışmaları yürütülüyor. Afyonkarahisar, Bursa, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Çanakkale, Muğla, Balıkesir, Manisa, Konya, Denizli ve Uşak il AFAD müdürlükleri ekipleri bölgeye sevk edildi.
İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada ise servis kesintisi bulunuyor.

HASARLI BİNALARA GİRMEYİN
Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık ve destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD koordinasyonunda, tüm çalışma gruplarının, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirildiği vurgulandı. Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi uyarısında bulunulan açıklamada, şunlara yer verildi: "Hasarlı yapılara girilmemeli, yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğal gaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır. Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir."

İstanbul Erkek Lisesi öğrencisi hayatını kaybetti

İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Fatih Güldal Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sevgili dostlar İzmir'de enkaz altında kalan öğrencimiz Ege Ilgaz'ımızı, kardeşini ve annesini maalesef kaybettik. Allah mekanlarını cennet etsin. Babasına sabırlar diliyorum. 3 kişiyi kaybetmek çok zor. Rabbim ona güç kuvvet versin. İEL camiasının başı sağolsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem