İYİ Parti, Kars Adayı Settar Kaya’yı tanıttı

İYİ Parti, Kars Adayı Settar Kaya’yı tanıttı

İYİ Parti Kars İl Başkanlğı’nda düzenlenen basın toplantısında Belediye Başkan Adayı Settar Kaya’yı tanıttı. Kaya yaptığı konuşmada “İyi belediyecilik için iyi projelerimiz var. Yakında kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

AK Parti’nin ada tanıtım toplantısıyla ilgili de değerlendirme yapan Kaya, halkın iktidar patisine oy vermesi gerektiği yönündeki açıklamaları sert bir dille eleştirdi. 

İl Başkanlığındaki toplantıda açıklama yapan İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler için start verdiklerini belirtti. Akbaba, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener ve il teşkilatının kararıyla Kars’ın yetiştirdiği gerçek bir entelektüel olan, yıllardan beridir belediyecilik konusunda emekleri olan, Kars’ta yaşayan ve ilin sorunlarını bilen kişiler olduklarını da kaydederek, İYİ Belediyeciliği Türkiye’ye tanıtacak Settar Kaya ile Kars Belediye Başkanlığına aday olduklarını söyledi.

Settar Kaya’dan da övgüyse söz eden Akbaba, “Karslılar kendi teveccühüyle İYİ Belediyeciliğin ve hizmetin ne olacağını görecektir. İnşallah 31 Mart’ta Settar Kaya değil, Kars halkı da kazanacak. Settar Kaya sadece İYİ Parti’nin adayı değildir. O Kars’ın ortak adayıdır. Settar Kaya Kars’ın değerlerine sahip çıkan, toplumun her kesimiyle gönül bağı olan ve her kesi kucaklayacak bir belediyeciliği Allah Kars’a nasip edecektir. Bugün sadece bir basın toplantısı tertip edip. İlçe belediye başkan adaylarımızı da belirledikten sonra, genel başkan yardımcılarımızın da katılımlarıyla büyük bir organizasyonla aday tanıtım toplantımızı gerçekleştireceğiz.” dedi.

Akbaba’nın konuşmasından sonra söz alan İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, Kars’taki seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında AK Parti Kars İl Başkanlığının geçtiğimiz günlerde düzenlediği aday tanıtım toplantısında, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın konuşmalarına atıfta bulunan Settar Kaya: “o toplantıda konuşanlar Kars halkını tehdit ederek iradesine ipotek koymaya çalıştılar. İktidar partisine oy vermezseniz Kars’a hizmet gelmez. Bunu resmen söylediler. Hatta konuşmacılardan biri orada bulunanlara gittiğiniz her yerde bunu söyleyin dediler. Neden iktidar partisine oy vermezseniz Kars’a hizmet gelmez. Neden gelmezmiş? Cumhurbaşkanı AK Partiliymiş, Bakanlar O’nun emrindeymiş. Valiler O’un atadığı valiler miş. Dolayısıyla belediyeler de bu partiden olacakmış. Bu konuşmayı yapanları basın mensupları ve kamuoyu önünde kınıyorum. Demokrasi adına ayıplıyorum. Bölye birşey olabilir mi? Ne demek iktidar partisine oy vermezseniz hizmet gelmez’ diye. Bu hizmetleri halkın parasıyla yapıyorsunuz. Bu halkın parasını bu halk için harcamak zorundasınız. O zaman diğer partileri kapatın. Kimse seçime girmesin. Zaten göz dağı da veriyorsunuz. Seçimden sonra hapse atarız, kayyum atarız diye tehdit ediyorsunuz. Anayasa Mahkemesine ve Danıştay’a da başvursak oralarda sizde bir sonuç alamayız. Bırakınız vatandaş hür iradesiyle seçimlerde gitsin oyunu kullansın.” dedi.

img_7136.jpgimg_7137.jpgimg_7139.jpgimg_7144.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber