İthalatı duran karpuzda talep yerli üreticilerin yüzünü güldürdü

İthalatı duran karpuzda talep yerli üreticilerin yüzünü güldürdü

Antalya'da karpuz hasadı başladı. Korona virüs nedeniyle iç pazara giremeyen ithal karpuzların yerini yerli karpuzların alması ise üreticinin yüzünü güldürdü.

Antalya'nın Serik ilçesinde karpuz hasadı başladı. Karadayı Mahallesi'nde örtülü sera yetiştiriciliği yapan Ramazan Takavut, ”Bu zamana kadar karpuz yetiştiricisi olarak çok iyi bir mücadeleyle bugüne kadar geldik. Geçen yıla göre bu yıl 1 hafta geç hasat yaptık. Geç hasat yapmamıza engel olan bir şey olmadı. Pazarda fiyatlar iyi. Fiyatların iyi olması bizim için iyi fakat halkımız için biraz pahalı gelebilir. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Geçmişe göre dışarıdan gelen karpuzlara göre bizim yetiştirdiğimiz değer sağlamıyordu. Kapılar kapalı olunca bu yıl geçen yıllara göre değeri biraz farklı. Allah çiftçimizin emeğini bol etsin. Korona virüs, biz çiftçilere hiçbir engel çıkarmadı. Mahsulümüzü en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştık. Yetiştirdik, bu zamana kadar da getirdik. Hasadımıza başladık. Bundan sonra da en iyi şekilde olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Karpuz seçiminde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi veren Takavut, “Karpuzun rengine bakacağız. Alttaki beyazlık durumuna bakacağız. Olgunlaşan karpuzun rengi koyulaşır, desende açılma olur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi