İşyerlerinde soğuğa piknik tüpü çözümü

İşyerlerinde soğuğa piknik tüpü çözümü

Kars'ta iki gün aralıksız süren kar yağışı sonrası dondurucu havanın hakim olması günlük yaşamı 'da olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının eksi 20 derecelerde seyretmesi vatandaşları etkilediği gibi işyerlerinde de olumsuzluklara yol açıyor.

Kars’ta iki gün aralıksız süren kar yağışı sonrası dondurucu havanın hakim olması günlük yaşamı ’da olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının eksi 20 derecelerde seyretmesi vatandaşları etkilediği gibi işyerlerinde de olumsuzluklara yol açıyor.

Kars’ta bu mevsimde işyerlerinin vitrinlerinin arkasında olanları görmek neredeyse mümkün değil. İşyerlerinin camlarının buzla kaplandığı Kars’ta halk ekmek büfesi işleten Necmettin Taşdan, günlük sattığı 400 adet ekmeğin donmaması ve ekmek büfesinin camlarında oluşan buzların çözülmesi için işyeri içerisinde piknik tüpü yakıyor. Olumsuz havayı donmuş camların buzunu çözmeye çalışan Taşdan, mevsimin zorluklarıyla mücadele ettiklerini ifade etti.

Kars Alpaslan Mahallesi’nde ekmek büfesi işleten Necmettin Taşdan; “Günlük 400 ekmek satıyorum karsta şuanda soğuk hava var bende işyerimin camlarının buzunun çözülmesi ve ekmeklerin donmaması için tüp ile ısıtmaya çalışıyorum. Soba kuracaktım ama yerimizin dar olması nedeniyle soba kuramadık böyle tüple ısıtmaya çalışıyoruz kış olunca. Kars’ta soğuk hava eksik olmaz.” dedi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber