İşte Kars’ta Koronanın Faturası

İşte Kars’ta Koronanın Faturası

Kars’ta sosyal mesafe kuralına uymayan, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkan 266 kişiye İdari Para Cezası uygulandı.

Kars Valiliği, dünyayı ve ülkemizi etkisine alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı ilgili bakanlıklar tarafından ilan edilen çeşitli tedbirlerin Kars’ta da alındığı ve titizlikle uygulandığı kamuoyuna bildirdi.

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şöyle;

Dünyayı ve ülkemizi etkisine alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığımız, ilgili bakanlıklarımız ve Valiliğimizce çeşitli tedbirler alınmakta ve titizlikle uygulanmaktadır.

Bu bağlamda; Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında ilimiz genelinde,

•    Sosyal mesafe kuralına uymayan, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkan266 kişiye İdari Para Cezası uygulanmıştır.

•    Karantina tedbirlerine uymayan ve kumar oynayanlara yönelik 7 farklı adli işlemde toplam 29 kişiye adli işlem yapılmıştır. 

•    Toplu taşıma araçlarındaki %50’lik doluluk oranına ve araç içindeki mesafe kuralına uymayanlara yönelik yapılan kontrolde bin 859 araç kontrol edilmiş ve 97 araca ceza uygulanmıştır.

Hiç şüphesiz ki alınan bu kararların etkili olabilmesi ve Koronavirüs (Covid-19) salgınının en kısa sürede kontrol altına alınabilmesi için alınan tedbirlere titizlikle uyulması ve uygulanması gerekmektedir. 

Unutulmamalıdır ki insan sağlığı her şeyden önemlidir ve alınan tüm tedbirler vatandaşlarımızın sağlığını korumaya yöneliktir.

Değerli vatandaşlarımızın alınan tedbirlere ve önerilen uyarılara titizlikle riayet etmesini önemle rica ederiz. Evde Kalın, Sağlıklı Kalın.
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber