İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün Başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Lider Haber Ajansı/Turgut Kaya 

Kars’ta ve bölgede devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından vatandaşların etkilenmemesi ve mağduriyet yaşamamaları için uygulanmakta olan ve alınması gereken acil tedbirlerin görüşüldüğü İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısında Kars Belediyesi, İl Özel İdaresi, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve diğer ilgili kurumlar tarafından yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz yaptığı değerlendirmede; birkaç gündür Kars’ta devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için ilgili kurumların koordinasyon halinde sahada 7/24 çalışma esasına göre yoğun bir gayretle çalıştığını belirterek, meydana gelebilecek; ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını, zorunlu haller dışında ikametlerinden ayrılmamaları gerektiğini söyledi.

Vatandaşların olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek soba zehirlenmelerine karşı da dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurgulayan Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, trafiğe çıkılmasının gerekli olduğu acil durumlarda ise araçlarında mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı gibi gerekli teçhizatın bulundurulmasını, trafik işaretlerine ve görevlilerin uyarılarına uymalarını istedi.

3989c7e3-1381-4e31-b293-fe4981f886a9.jpg6638e3d9-ab90-4cb4-b1a5-24d353ba034f.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber