İFTAR ÇADIRINA YOĞUN İLGİ

İFTAR ÇADIRINA YOĞUN İLGİ

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çeşitli nedenlerden dolayı orucunu evde açamayan vatandaşlar Kars Diyanet Vakfı'nın kurduğu ramazan çadırına yoğun ilgi gösteriyor.

Kars Diyanet Vakfı 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bazı nedenlerden dolayı orucunu evde açamayan ya da yurtlarda iftar açamayan öğrenciler için Kars Harakani Camisi’sinde iftar çadırı açmıştı. Açılan çadıra ilgi gün geçtikçe artıyor. 

 Karslı vatandaşlara hizmet veren iftar çadırı tüm Kars Halkına açıktır. Çadırda verilen iftar yemeğine katılım oldukça yüksekti. Hijyenik koşullarda pişirilen yemeklerle iftarını açan Karslı vatandaşlar yemeklerden memnun kaldıklarını ifade ettiler. 30 kişilik bir ekip ile çalışan iftar çadırı sorumluları ajansımıza şu açıklamalarda bulundular: “Her yıl olduğu gibi bu yılda 11 ayın sultanı Ramazan ayı bereketiyle geldi. Hemen hemen her yıl geleneksel olarak Kars Diyanet Vakfı’nın düzenlediği iftar yemeğinde sorumlu olarak yer alıyoruz. Yemeklerimiz hijyenik koşullarda büyük bir özveri ile hazırlanıyor. Bugün çadırımızda 1300’e yakın vatandaşımız Diyanet Vakfı’nın verdiği yemekten faydalandılar. Yoğun bir tempoda geçti uzun sıralar oluştu. Fakat üstesinden geldik. Halkımız 1 saat öncesinden gelirse sıra daha çabuk ilerler. Bizler  çadırda halkımıza hizmet vereceğiz kapımız herkese açık.”
Ayrıca iftar öncesi Harakani bahçesinde Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Selahattin Bastan ve Fatih Mehmet Aydoğan ilahi dinletisi yaptılar.

iftar-cadirina-yogun-ilgi-(9).jpg

iftar-cadirina-yogun-ilgi-(5).jpgiftar-cadirina-yogun-ilgi-(6).jpgiftar-cadirina-yogun-ilgi-(7).jpgiftar-cadirina-yogun-ilgi-(8).jpg

iftar-cadirina-yogun-ilgi-(1).jpgiftar-cadirina-yogun-ilgi-(2).jpgiftar-cadirina-yogun-ilgi-(3).jpgiftar-cadirina-yogun-ilgi-(4).jpg


 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber