"Hıngel"in tadı damaklarda kalıyor

"Hıngel"in tadı damaklarda kalıyor

Kars'ın vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan yaprak mantı olarak da bilinen "hıngel", kente gelen yerli ve yabancı turistlerin tattığı eşsiz lezzetlerin başını çekiyor

- Ev yemekleri işletmesi açan Seval Akçayöz:
- "Çalışanlarımızla birlikte unutulmaya yüz tutmuş, çok lezzetli, maliyeti yüksek olmayan yemekleri yapıyoruz"
Kars'ın vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan yaprak mantı olarak da bilinen "hıngel", kente gelen yerli ve yabancı turistlerin tattığı eşsiz lezzetler arasında yer alıyor. 

Anadolu'nun bilinen yemekleri arasında yer alan hıngel, kentte ev yemekleri yapan birçok lokantanın menüleri arasında yerini alıyor. 

Kısa sürede yapılan, lezzeti ve görseliyle herkesin ilgisini çeken halk dilinde de "hangel" olarak bilinen hıngel yemeği ilgi görüyor.

Sert hamurdan yapılan, oklavayla açılan hamur kare şeklinde kesilerek kaynar suda pişiriliyor. Yaklaşık 5 dakikada pişen hıngel, süzülerek hazırlanan ve içerisinde sarımsaklı yoğurt bulunan servis tabağına ilave ediliyor. Tereyağıyla kızartılan soğanlar da sos olarak üzerine dökülüyor. İsteğe göre baharat çeşitlerinin de eklendiği hıngel böylece hazır hale geliyor. 

KOSGEB desteğiyle ev yemekleri işletmesi açan Seval Akçayöz, yaptığı açıklamada, hıngelin Kars'ta en çok ilgi gören yemekler arasında olduğunu söyledi.

Unutulmaya yüz tutmuş yemekleri yaparak vatandaşlara yöresel yemek kültürünü da hatırlattıklarını ifade eden Akçayöz, "Çalışanlarımızla birlikte unutulmaya yüz tutmuş, çok lezzetli, maliyeti yüksek olmayan yemekleri yapıyoruz. Bu yemeklerin varlığının kaybolmaması ve fast food'a yenik düşmemesi için yöresel yemeklerimizi tekrar gündeme getiriyoruz." dedi.

-  "Yiyenler pişman olmuyor"

Akçayöz, hıngelin Kars'a ait yöresel ve çok lezzetli bir yemek olduğunu yineleyerek, "Yiyenler pişman olmuyor, bu yemekleri bizden sonrakiler de inşallah devam ettirir. Yeni nesillere öğretmeye, yetiştirmeye çalışıyoruz. En azından böyle değerlerimiz kaybolmasın." diye konuştu. 

Kars'a gelen yerli ve yabancı turistlerin hıngeli yedikten sonra bir sonraki gelişinde de aynı lezzeti tattıklarını anlatan Akçayöz, "Buraya gelenlerin bazıları bu yemeği bilmiyorlar, sadece hamur olarak nitelendiriyorlar. Yedikten sonra bir daha Kars'a gelirsek hıngeli yiyeceklerini söyleyip mutlu bir şekilde ayrılıyorlar. Çünkü lezzetli, boş bir hamur olarak kalmıyor, lezzet aroması çok güzel oluyor. Müşterilerimiz beğenince biz de çok mutlu oluyoruz." ifadesini kullandı. 

Akçayöz, desteklerinden dolayı KOSGEB'e teşekkür ederek, "Ev hanımı olarak böyle bir işletme kurmanın hayalindeydim. KOSGEB bu konuda evde kendini bastırmış hayalleri olan bayanlar için çok büyük bir ışık oldu." dedi.

20181002_2_32657346_37731581_web.jpg20181002_2_32657346_37731584_web.jpg20181002_2_32657346_37731586_web.jpg20181002_2_32657346_37731579_web.jpg

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber