Hem Risk Hem De Görüntü Kirliliği!

Hem Risk Hem De Görüntü Kirliliği!

 Kars’ın merkezi caddelerinde bulunan ve cadde boyunca devam eden elektrik kabloları ile bağlı bulundukları elektrik direkleri görüntü kirliliğine...

 Kars’ın merkezi caddelerinde bulunan ve cadde boyunca devam eden elektrik kabloları ile bağlı bulundukları elektrik direkleri görüntü kirliliğine neden oluyor.

Bir çok mahalle ve sokakta binaların bitişiğinden devam eden ve karşıdan bakıldığında çamaşır ipi görüntüsü oluşturan bu durum karşısında vatandaşlar da yetkililerden bir çözüm bekliyor. Görsel açıdan görüntü kirliliği oluşturduğu aşikar olan tellerin vatandaşlarca tehlikeli olduğu da iddia ediliyor.

Manzaranın kültür kenti olan Kars’a yakışmadığının altını çizen Kars halkı “21. yüzyılda bu görüntüler hiç hoş değil” diyerek, yetkilileri görev başına çağırdı. Kars’ın uzun yıllardır büyük sorunlarından bir tanesi olan elektrik kablolarının yer altına alınma çalışmasının bir an önce başlatılması gerektiğini belirten vatandaşlar, yağmurlu ve rüzgarlı havalarda kabloların birbirine teması ile kıvılcımlar çıktığını da dile getirdiler.

Kars’ın kalbi olan caddelerin başında gelen Ortakapı Mahallesi Şehit Yusuf Bey Caddesi de bu estetik yapıdan nasibini almamış alanların başında yer alıyor. Elektrik kablolarının yer altına alınmadığını vurgulayan vatandaşlar, taleplerini ve tepkilerini şu ifadelerle dile getirdiler; “Enerji nakil hatlarının yeraltına alınması gerektiğini düşünüyoruz. Estetik görünümlü sokak lambalarının da sokakları daha güzel göstereceği inancındayız. Mevcut uygulamada elektrik direkleri aynı zamanda sokak lambası olarak kullanılıyor. Yağışlı ve rüzgârlı havalarda tellerin kopma riski de var. Zaman zaman bu direklerden ve tellerden kıvılcımlar yükseldiğini görmek mümkün. Tüm bu nedenlerden dolayı ve Kars’ın daha güzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber