Hayvancılığın Merkezi Kars'ta Et Fiyatları El Yakıyor

Hayvancılığın Merkezi Kars'ta Et Fiyatları El Yakıyor

Tarım ve hayvancılığın şehri olarak adlandırılan ve her platformda hayvancılık alanında en başarılı il olarak gösterilen Kars'ta et fiyatları el yakmaya başladı

Batı illeri ile adeta yarışa giren et fiyatları Kars'ta 42 TL yi aştı. Ramazan ayının da yaklaşması ile birlikte iftar sofralarının olmazsa olmazı olan kırmızı et son günlerde rekor fiyatlara koşmaya devam ediyor.

Et fiyatlarının artışında her geçen gün Kars'ta hayvan varlığının azalmasının sebep olduğuna dikkat çeken kasap esnafı karsta kesilecek et hayvanının yok denecek kadar az olduğunu vurguladılar. Kasap Engin Karakoç et fiyatları yükseldikçe müşteri potansiyelimizde yok denecek kadar düştü. Karakoç geçmişin o güzel ramazan ayını beklerken bu yıl o günlerden geriye hiçbir şey kalmadığını gördük işyerimizde satışlarımız düştü fiyatlarımızın yüksek olmasından dolayı kimse et almıyor kıymanın kilosu şuan 40 TL yi aşmakta 42 tl kuşbaşı parça et satılmakta şuan fiyatların düşmesini çok istiyoruz ama bu fiyatların düşeceğini zannetmiyorum dedi. Kars'ta artan et fiyatları hayvancılığın yavaş yavaş yok olduğunun işaretidir açıklamasında bulunan Karakoç ithal et geliyor ama karsta hizmet veren kasap esnafı ithal eti satmaz çünkü kendi ilimizin hayvanı var onun kesimini tercih ediyoruz şuan vatandaşın alım gücü çok düştü yarım kilo et alıyorlar eskiden iki kilo üç kilo alan müşterimiz şimdi yarım kilo alıyor 10 TL et alan bile var açıklamasında bulundu.

Ramazan ayında evinde olmazsa olmazı olan et almaya gelen müşteriler de artık pahalılık hat safhaya ulaştı et alacak durumumuz kalmadı nüfusumuz çok kalabalık haftalık bir kilo ancak et alma imkanımız oluyor ve bizim için yaşam şartları artık çok zor ifadelerini kullandılar.

hayvanciligin-merkezi-karsta-et-fiyatlari-el-yakiyor-(1).jpghayvanciligin-merkezi-karsta-et-fiyatlari-el-yakiyor-(2).jpghayvanciligin-merkezi-karsta-et-fiyatlari-el-yakiyor-(4).jpghayvanciligin-merkezi-karsta-et-fiyatlari-el-yakiyor-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber