Hayvan Pazarlarında Kurban Bayramı Yoğunluğu

Hayvan Pazarlarında Kurban Bayramı Yoğunluğu

 Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki hayvan pazarlarında Kurban Bayramı öncesi yoğunluğu devam ediyor.

Kars'ta sabahın erken saatlerinde Kars-Ardahan kara yolundaki hayvan pazarına kurbanlıklarını getiren besiciler, satış yapmaya çalıştı.

Hayvanlarını yüksek fiyata satmak isteyen besiciler ve bütçelerine uygun kurbanlık almak isteyenler arasında sıkı pazarlıklar yapıldı. Bayrama sayılı günler bazı vatandaşlar ise kurbanlıklarını alarak bayramı beklemeye başladı. 

Kent merkezinde Kurban Bayramı dolayısıyla İstasyon Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan hemzemin geçidin yanındaki alana getirilen kurbanlıklar, burada satışa sunuluyor.

Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında yetiştiricilerle bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi. 

Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, fiyatların bu sene geçen yıla göre çok ucuz olduğunu söyledi.

Bazı vatandaşların kurbanlık alımını son güne bıraktığını anımsatan Metin Durmuş, "Bazı vatandaşlar kurbanlıkları son güne bırakıyor, ondan dolayı yoğunluk yaşanıyor. Büyükbaş hayvanlarda kurbanlıklarımızın fiyatı 4 bin liradan başlıyor, fiyatlarımız ucuz. Şu anda bir düvenin fiyatı 4 bin ila 5 bin liradan başlıyor. Küçükbaş hayvanların fiyatları da uygun." dedi.

Besici Reis Yeltekin ise kurbanlıkları satmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Bu yıl kurbanlıklarımız çok satılmadı, son 2 gün, inşallah iyi bir satış yaparız. Fiyatlarımız son 2-3 yılın en düşük fiyatlarıdır, inşallah satışlarını yaparız." diye konuştu. 

Besicilerden Haydar Topçu da bu yıl kurbanlık satışının düşük olduğunu aktararak, "Kurbanlık satmaya geldik ama alıcı pek yok. 60 yaşındayım, 40 yıldır bu işi yapıyorum, bu yıl gibi bir yıl görmedim. Vatandaşların parası mı yok, satışları mı yüksek buluyorlar? Bir sürü nedenden dolayı alıcı yok. Ben böyle bir şey görmedim, 10 kurbanlığım var, daha satamadım." ifadesini kullandı. 

hayvan-pazarlarinda-kurban-bayrami-yogunlugu-(1).jpghayvan-pazarlarinda-kurban-bayrami-yogunlugu-(2).jpghayvan-pazarlarinda-kurban-bayrami-yogunlugu-(3).jpghayvan-pazarlarinda-kurban-bayrami-yogunlugu-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber