Haydi İl Spor Merkezlerine

Haydi İl Spor Merkezlerine

 Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanlığı, 81 ilde olduğu gibi Kars’ta da 25 farklı branşta İl Spor Merkezleri açacak. 81 İlde açılan İl Spor...

 Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanlığı, 81 ilde olduğu gibi Kars’ta da 25 farklı branşta İl Spor Merkezleri açacak.

81 İlde açılan İl Spor Merkezleri, Spor Genel Müdürlüğünün 78. Kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran 25 branşta açılacak il Spor Merkezleri açılış töreni bugün saat 10.00’da Halit Paşa Semt Sahasında düzenlenen törenle başlayacak.

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, yaptığı açıklamada İl Spor Merkezlerinin sporun tabanını oluşturduğunu belirtti. Kars’ta da 5-18 yaş grubundaki öğrencilerin boş zamanlarını sporla değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için 25 branşta ücretsiz olarak il ve ilçelerde spor merkezleri açacaklarını söyledi. Müdür Polat: “25 branşta açacağımız kurslar antrenörlerimiz tarafından uygulamalı ve teorik olarak verilecek. Geçtiğimiz yıl 81 il arasında nüfus oranına göre il spor merkezlerine başvuran öğrenci sayısında Türkiye genelinde önemli bir konumdayız. Bu sezonda yoğun başvuru olacağına inanıyoruz. Velilerimiz, çocuklarını emin ellere teslim etmeyi arzuluyorlar. Açacağımız kurslarla ilimizde ve ilçelerimizde birçok çocuğumuzu sporla tanıştıracağız dedi.”

Polat, Yaz Spor Okullarında açılacak branşları ise “Futbol, Basketbol, Hentbol, Güreş, Atletizm, Voleybol, Boks, Badminton, Kayak, Satranç, Masa Tenisi, Halk Oyunları, Dağcılık, Tenis, Kick-Boks, Muay-Thai, Jimnastik, İzcilik, Bocce, Bowling, Dart, Bilardo, Oryantring, Özel Sporcular, Taekwondo, Wushu, Karate” şeklinde sıraladı.

Öte yandan Yaz Spor Okullarında uygulanacak olan spor dallarının tamamen ücretsiz olacaktır. Açılış 29 Haziran 2016 tarihi saat 10:00 da Halit Paşa Sentetik Yüzeyli Futbol Sahasında gerçekleştirilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber