Haydar Aliyev, doğum gününde Kars’ta da anıldı

Haydar Aliyev, doğum gününde Kars’ta da anıldı

Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı HaydarAliyev, doğumunun 96. yıl dönümünde Kars’ta anıldı.

Aliyev'in 96. doğum yıl dönümü dolayısıyla Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Haydar Aliyev büstü önünde tören düzenlendi. Törende, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev tarafından büste karanfil bırakılarak, saygı duruşunda bulunuldu. Program daha sonra Başkonsolosluk Binası’nda devam etti. 
Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’ndaki program iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı. 
Programının açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Haydar Aliyev'in Azerbaycan Cumhuriyeti'ne önderlik ettiği dönemde Azerbaycan'ın çok büyük gelişmelere imza attığını söyledi. 
Guliyev, “Haydar Aliyev hakkında konuşmak, çok zordur. Konuşmaya başlasak onun hayatını anlatmaya başlasak, günlerce anlatmaya ihtiyacımız olur. Çünkü hayatının her anında Azerbaycan için, halkı için, devleti için yaşayan, yüreği çarpan bir insan olarak, Haydar Aliyev Azerbaycan’ın bugün ki, tarihini, geleceğini yazan bir liderdir. Ne tesadüf ki Haydar Aliyev, 10 Mayıs 1923 yılında dünyaya geldi. 1923 yılı Türk tarihinin en önemli tarihlerinden birisi Cumhuriyet’in kurulduğu gündür. Türk tarihinin kurulduğu bir günde yeni bir lider dünyaya geldi. Haydar Aliyev’in hayatı o kadar zorluklarla geçti ki, ama bu zorlukların hepsinden yüzü ak, başı dik çıkarak Azerbaycan halkını en üst seviyelere getirmeyi başardı” dedi. 
Başkonsolos Nuru Guliyev’in ardından söz alan Kars Valisi Türker Öksüz, “Azerbaycan Cumhuriyeti’nin milli ve daimi lideri Haydar Aliyev’in 96. doğum yıl dönümü dolayısıyla bir araya geldik. Merhum Aliyev, unutulmaz bir lider ve önemli bir devlet adamıdır. Bugün modern Azerbaycan’ın oluşmasında zengin kültürünün gelecek kuşaklara aktarmak için çok mücadele vermiştir. Onun isabetli ve cesur kararları sayesinde Azerbaycan sil baştan yeni bir devlet haline gelmiş ve gelişmesini, kalkınmasını bugün de sürdürmektedir” diye konuştu. 
Programda Haydar Aliyev’in hayatı anlatıldı. Şiirler okundu. Program sonrasında Azerbaycan Başkonsolosluk Binası bahçesine Haydar Aliyev’in anısına fidan dikimi yapıldı. 
Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’nca düzenlenen programa; Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, vatandaşlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

aw699775_01.jpgaw699775_02.jpgaw699775_03.jpgaw699775_04.jpgaw699775_05.jpgaw699775_06.jpgaw699775_07.jpgaw699775_04-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber