Havalimanında Mahsur Kaldılar

Havalimanında Mahsur Kaldılar

Sunexpress´e ait tarifeli yolcu uçağı Kars Harakani Havalimanı´ndan aldığı 159 yolcusuyla birlikte İzmir´e gitmek üzere kalkışa hazırlanırken yaşadığı teknik arıza sebebiyle pistten havalanamadı.

Kars-İzmir seferini yapacak olan yolcu uçağı, teknik arıza nedeniyle kalkamadı.

İzmir-Kars seferini yapan SunExpress ait yolcu uçağı, bugün öğleden sonra Kars Harakani Havalimanına XQ-9114 sayılı seferi gerçekleştirerek iniş gerçekleştirdi. Burada yolcularını alan yolcu uçağı İzmir'e XQ-9115 sayılı seferini gerçekleştirmek için piste çıktığı sırada teknik arıza yaşandı.

Teknik arıza oluşan uçakta yolcular indirilerek uçak, havalimanında müsait bir alana çekildi. Yaklaşık 10 saat Kars Harakani Havalimanında Antalya'dan gelecek uçağı bekleyen 159 yolcu isyan etti.

Yolcular, saat 23.00'da Kars Harakani Havalimanı'na iniş yapacak olan uçakla, İzmir'e hareket etmesi bekleniliyor. Bu arada bazı yolcuların ise biletlerini iptal ettiği öğrenildi.

Yolcular duruma isyan etti

Yolculardan Pervin Senem, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün İzmir'e uçağım vardı 14.45'te uçuşumuz vardı, havalimanına geldiğimizde uçağın rötar yaptığı bildirildi. Rötar 16.15'ti, daha sonra 16.30'a alındı, uçağa bindik hiç bir sorun yoktu uçakta beklemeye başladık, uçakta teknik bir arıza nedeniyle beklendiği bizlere söylendi. Daha sonra uçaktan bizleri Kars Harakani Havalimanında bizi beklemeye aldılar." dedi.

Uçakta hasta yolcuların da olduğunu aktaran Senem, bindikleri uçaktan saat 17.30'da tekrar geri indiklerini söyledi.

Yolculardan Oktay Aslanyörük de bugün İzmir'de toplantılarının olduğunu ancak uçaktaki arıza nedeniyle toplantıya yetişemediğini belirtti.

İzmir yolcularından Emin Uyar ise yaklaşık 10 saattir Kars Harakani Havalimanında beklediklerini ve uçaktaki arıza nedeniyle de mağdur olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber