Halit Özer “Kış Turizmine Yoğun Talep Var”

Halit Özer “Kış Turizmine Yoğun Talep Var”

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “2023/2024 Kars kış turizmi hareketlenmeye başladı.

Turgut KAYA

Gerek tren, otellerimiz ve çok sayıda işletmelerin rezervasyon ve öngörülmelerine istinaden görüyoruz ki dolu dolu bir sezon geçireceğiz.”

Başkan Özer yaptığı açıklamada, “Kars’ın her geçen gün ilçeleri ile birlikte büyüyen bir turizm potansiyeli artan işletme sayıları bölgeye oldukça ekonomi ve istihdam katkısı sağlamaktadır. Şehrimizin başlıca geçim kaynakları arasında olan kültür ve turizm yine bir numara.

Yapılan çalışmalar verilen emek ve uğraşlar sonucu Kars ve bölge turizmi hak ettiği hedefe ilerliyor. Kalite artışı,markalaşmaların çoğalması,gelen turist sayısının artması ile görüyoruz ki hedef 1 milyon turist sayısına ilerliyor. Geçmiş zamandan bugüne kadar görülen eksiklikler, gereksiz fiyat artışları, haksız rekabetlerde her geçen gün azalma görülmektedir. Bu nedenle STK’larımız kamu iş birliği esnaf ve işletme bütünlüğümüz birlik ve beraberlik çatısı altında ilerlemekte ve büyümektedir. Yakın zamanda kültür ve turizmin orta okul ve liselerde seçmeli ders olarak da verilmesi için gayet ve çabalarımız devam etmektedir. Başta Kars Valiliğimiz, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz,İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız STK ve Odalarımız sektörsel işletme ve esnaflarımız ile birlikte başarılı çalışmalar gönül birliğiyle devam etmektedir. Yoğun bir sezon beklemekteyiz. Şimdiden tüm işletmelerimiz ve gelecek olan konuklarımıza Hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber