Halep için saf tuttular

Halep için saf tuttular

Kars´ta sivil toplum örgütlerince, Cuma namazı çıkışı Suriye´nin Halep kentindeki ve tüm İslam coğrafyasındaki saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kars'ta sivil toplum örgütlerince, Cuma namazı çıkışı Suriye'nin Halep kentindeki ve tüm İslam coğrafyasındaki saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazına, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Memur-Sen Kars İl Başkanı Ebubekir Keleş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kars Evliya Camii'nde Memur-Sen öncülüğünde 20 sivil toplum örgütü üyelerince düzenlenen etkinlikte, Cuma namazının ardından Halep'te yaşanan katliamda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından hayatını kaybedenler için dua okundu.

Memur-Sen Kars İl Başkanı Ebubekir Keleş, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de yıllardan beri insanlık dramlarının yaşandığını söyledi.

Halep’te hayatını kaybeden sivil vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını hatırlatarak, "Peygamber Efendimiz diyor ya, bir kötülük gördüğünüz zaman onu ya elinizle ya dilinizle ya da kalbinizle buğz edeceksiniz. Bizlerde Allah'ım sende şahit ol elimizle, dilimizle paramızla, gönlümüzle, fikrimizle, zikrimizle insanlığın ölmediğini göstermek için bugün Kars'ta Halep'te ölen kardeşlerimizi anmak için onların ruhlarına Fatiha okumak için burada bulunmaktayız." dedi.

Namaz sonrası vatandaşlar, Halep’teki yardıma muhtaç insanlar için katkıda bulundular. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber