Halep için 30 ton un!

Halep için 30 ton un!

Kars İl Müftülüğü Halep´e yardım kampanyası başlattı.

Kars İl Müftülüğü Halep'e yardım kampanyası başlattı.

Türkiye genelinde Halep için başlatılan yardım kampanyalarına Kars'ta da başlanmış oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Mehmet Genç, yapılan bir çok kalem yardım seçeneği olduğunu kaydetti.

En uygun ve anlamlı yardımın un olacağına karar verdik. Bunun içinde il, ilçe ve köylerimize haber gönderdik. Yardımlar için gerekli çalışmaları başlatarak önümüzdeki günlerde bir tır dolusu Unu Halep'e göndereceğiz dedi.

Kars il Müftülüğü çalışanlarının ve Karslı esnafların katkıları ile hazırlanan 30 ton unun Halep'e gönderilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Yapılan kampanya için konuşan Kars il Müftüsü Mehmet Genç; Halep'te insanlık dramı yaşandığını belirtti. Halep'in abluka altında olduğunu anlatan Genç, şöyle konuştu: "Bir taraftan terör örgütleri, bir taraftan Esed rejimi, diğer taraftan uluslararası emperyalist devletlerin kuşatması altında. Savaş ortamı olduğu için dükkanlar açık değil, topraklar ekilemiyor, ekmek, su dahi bulamıyorlar. Tüm altyapı çökmüş durumda. Birleşmiş Milletler duyarsız kalıyor. Türkiye Cumhuriyeti şu anda 2,5 milyon insanı kamplarında ağırlıyor. Ancak yine de bizlerin yardımlarının çok büyük önemi var. Oradaki insanlar açlıktan ölmesinler diye biz de Tüm ülkede olduğu gibi bizde İl Müftülüğü olarak bir kampanya başlattık. Bu kampanya çerçevesinde şu anda 30 tonun toplayacağız. Tahmin ediyorum oradaki aç insanlar için bu 30 ton un çok büyük bir ilaç olacak." dedi.

Önümüzdeki hafta Halep’e gönderilecek 30 ton unun yola çıkması hedefleniyor. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber