Haciz İşlemlerine Başkan Bilgen’den Açıklama

Haciz İşlemlerine Başkan Bilgen’den Açıklama

Kars Belediyesine Gelen Haciz İşlemleri İçin Başkan Bilgen Basın Açıklaması Yaptı. 

Usulsüz yapılan işlerin tahsilatını almaya çalışan firmalara karşı tepkili olan Bilgen şu ifadeleri kullandı. “Şehrimizin ciddi anlamda borcu olduğunun ilk günden beri kamu oyununa açık ve net bir şekilde paylaşıyoruz. Ne yazık ki bu borçların ne kadarının gerçekten sağlıklı usulüne uygun işlemlerden kaynaklı alacaklar ne kadarının usulsüz ihale kanununu göz ardı edilerek ve tahakkuk ettirilmiş alacaklar olduğu kanusunda ki çalışmalarımız son derece  yavaş ilerliyor. Bir kısmı mevzuattan kaynaklı gecikmeler bir kısmı bizim belediyemizin ne yazık ki kapasitesi ile ilgili sorunlar. Dün yine belediyemize bir haciz  işlemi yapıldı. Belediyemizde ki  çalışan arkadaşlarımızın her birinin bilgisayarları, sandalyeleri, masaları haciz edilmek için icra servis tarafından ve bir firmanın alacaklısı ve vekilleri tarafından kayde alındı. Girişimlerimiz de ancak eşyalar yine emin olarak bize teslim edilerek süreç geçici olarak  durduruldu.” Dedi 

Tepkilerin usulsüz işlere olduğunu vurgulayan Başkan Bilgen, Haklı olarak Belediyenin borçlu olduğu kişilere karşı farklı bir tutum sergilemediklerini ve bu şahıslara olan borçların ödenmesi için çalışmalara başlandığını belirten ifadeleri ise şöyle idi. “Biz Kars belediyesi olarak hiçbir esnafın ve tüccarın belediyeden hakkıyla alacağı olan hiçbir bireyin  madur edilmesini istemeyiz. Bu konuda imkan buldukça kaynak temin ettikçe bu borçları ödeme konusunda hakkaniyetle olacağımıza hem işçi alacaklarına hem esnaf alacaklarıyla ilgili küçük çapta düzenlemeler yapmaya başladık. Ama bazı firmalarla ilgili bizim ödeme yapma imkanımız yok ve olmayacak. Bunu tekrar ve net bir biçimde söylüyoruz.”

PEKİ BU FİRMALAR HANGİLERİ VE ÖDEME YAPILMAMASININ SEBEBİ NEDİR?

 Başkan Bilgen: “Dün hacize gelen firma ile ilgili bizim kendi denetimimizin ortaya çıkarttığı rakamlar şu şekilde. Şahıslara ait olan bu iki firma Gökyıl ve Aslanoğlu Firmalarıdır.  Alacakları ile ilgili raporlardan birincisi Kars Merkez Kazımpaşa caddesi ve Atatürk caddesi kaldırım yapım işi. Maliyeti 2.670.000,  sözleşme bedeli 2.278.000 civarında Kdv hariç fiyatlarını söylüyorum. Söz konusu yerde yapılan ölçümlerde bizim tespitlerimize göre parke taşlarının bir kısmı yapılmamıştır. Yapılmış olanlarında esnafın beyanına göre esnaf tarafından yapılmıştır. Gerçek alacak bize göre burada sadece 742.000 TL civarında alacaklı. Burada aslında 2.278.000 TL ödenekte 1.500.000 TL civarında fazla var. 1.000.000 fazla alacak talep ediliyor belediyeden. İkinci bir iş ise Bülbül, Şehitler ve 30 Ekim Mahalleleri kilit parke yapım işi. Yaklaşık maliyet 1.957.000 TL sözleşme bedeli 1.671.000TL ve burada yine bizim tespitlerimize göre yapılmış işle ilgili yerinde yapılan incelemelere göre 1.300.000 TL civarında ödeme yapılması gerekirken 1.987.000 TL civarında borç tahakkuk edilmiş ve yine 682.000 TL belediyemizden fazla ödeme talebi var.  Üçüncü yine aynı firmalarla ilgili Kars Merkez Bahçelievler Mahallesi Örnek Mahallesi Masal Park yol yapımı, kaldırımları , yürüyüş yol yapımları ile ilgili işte yaklaşık maliyet 4.300.000 TL sözleşme bedeli 4.47.000 TL ve böylesine büyük bir ihale tek bir kişinin katılma durumunu sorgulatan bir olay. Ve bizim tespitimize göre 1.344.959 TL ödemmesi gerekirken 4.788.000 ödenek çıkartılmış ve 3.449.000 fazla ödenek yapıldığı tespit edilmiştir. Bunlar denetimlerimizin ve müfettişlerimizin ortaya çıkarttığı sonuçlar. Son ve dördüncü raporda Kars ili Kazım Karabekir lojmanları, meteoroloji ve Adıgüzeller petrol yanı kaldırım işleri gözüküyor. Bu yollar hiç yapılmamış. Bu konuyla alakalı firmanın bize beyanı yollarla ilgili yer değişikliği yapıldığı bu yolların yapılmaması yerine kimi kamu kurumlarının Mit gibi Kara Kuvvetleri gibi kamu kurumlarının yollarının yapılmasının talep edildiği yönünde  sözlü beyanları vefaten tahsilat yapmak üzere belediyeye geldiklerin de hem kendilerine hem de avukatlarına biz bunun yazılı olarak beyanını talep ettik.

Yani bir yer değişikliği var ise bu ihale kanunun da açıktır yazılı olarak tebliğ edilir. Yazılı belgeli talep ettiğimiz de bu belgeyi getirmediler sonrasında sözlü talimat verildiğini ifade ettiler . Belki belediye başkanı sözlü talimat verdi fakat ihale kanunu açıktır. Bir Kamu kurumunun kendi bütçesi vardır, kendi ödemeği vardır , kendi satın alma ve tedarik birimleri vardır idda ettikleri kurumlar kendi ihalelerini kendileri yapıyorlar bu şehirde. Belediyenin bir mahallede yol yapımı gibi  gösterip başka bir kamu kurumunda yol yaptırması böyle bir konu mümkün değil. Bu firma bu iddiada bulunuyor ama böyle bir belge sunmuyor. Yapmadığı yolların parasını biz kimin adına hangi yetkiyle yapacağız. Buna Kars halkının rızası var mı? Bu hususta alacak talepleri haksız alacak talepleridir.

Bu konuda usulsüzlük olduğu tespit edildiğinde biz bu şahıslara ödediğimiz paraları nasıl geri alacağız . Dolayısıyla biz yargılama süreci bitene kadar bu firmalara ne bunun gibi diğer firmalara bu şekildeki gibi ödeme yapmayacağız.” İfadelerine yer verdi.  

Son olarak Bu şehrin, bu halkın, bu ülkenin bir kuruşunu haksız yere kimseye yedirmeyeceğini ifade eden Bilgen şehrin su problemi ile ilgili konularak değinerek, depoların temizliğinin bittiğini ve su kesintilerinin son bulduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.

img_0488.jpgimg_0486.jpgimg_0490.jpgimg_0493.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber