Hac kayıtları başladı

Hac kayıtları başladı

Önümüzdeki yıl kutsal topraklara giderek Hac görevini yerine getirmek isteyenler, sabah saatlerinden itibaren müftülüğün yolunu tuttu.

 Kars hacı adayı kontenjanı 116 olarak açıklandı

Önümüzdeki yıl kutsal topraklara giderek Hac görevini yerine getirmek isteyenler, sabah saatlerinden itibaren müftülüğün yolunu tuttu.

Son kayıt süresi, ilk kez başvuranlar için 6 Ocak, kayıtlarını yenileyecekler için ise 31 Ocak olarak açıklandı. Kars İl Müftüsü Mehmet Genç yaptığı açıklamada ilk kez hac kaydı yaptıracak olanlar 20 lira ön kayıt ücretini bankalara yatırması ardından il müftülüğüne gelerek form doldurup kayıt işlemlerini yapabileceklerini söyledi.

Müftü Genç, “Hac için ilk defa kayıt yaptıracaklar ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatıracak. Vatandaşlar daha sonra müftülüklere bizzat müracaat ederek, “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapacak. Hacca gitmek için daha Önceki yıllarda kayıt yaptıranlar için gerçekleştirilen otomatik kayıt yenileme işlemi bu yıl uygulanmayacak. Kayıt yenileme işlemleri 9-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek” dedi.

Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacak. Müftü Mehmet Genç, “Hacca gitmek isteyen ve bu yıl ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşların kayıt işlemleri 28 Aralıkta başladı. 6 Ocak 2017 tarihinde sona erecek açıklamasında bulundu. Bu yıl Kars için 16 hacı kontenjanı verildi. Geçmişte 3 bin 500 vatandaşımız hacca gitmek için müracaatta bulunmuştur. Hacca gitmek isteyen vatandaşlar şahsen il müftülüğümüze müracaat etmesi gerekir. Oda tipi konaklamalar 14 ile 19 bin TL arasında fiyat olarak belirlendiği oda tipi 2-3-4 kişilik odalardan oluşmakta otel tipleri ise 23 ila 25 bin TL arasında ve Mekke’de hareme yakın yıldızlı otellerdir. Şuan geçen yıldan 3500 kişinin kaydı bulunmakta ama bu yıl bu vatandaşların kayıtlarını yenilemeleri gerekir. Şuana kadar iki günde yaklaşık 100 kişi hac kaydı yaptırdı. İlimizden her yıl hacca 117 kişi gönderiliyor 2017 yılı hac kuraları 23 Şubat Perşembe günü diyanet işleri başkanlığında saat 10 çekilecektir. Kayıtların yüzde 60 diyanet işleri başkanlına yüzde 40 ise şirketlere verilmektedir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber