Haberiniz var mı?

Haberiniz var mı?

EV YOK, İŞ YOK, EKMEK YOK, EŞYA YOK, ÜST BAŞ YOK, ELEKTRİK YOK… ENGELLİ İKİ ÇOCUĞUYLA KARS’IN AYAZINDA YAŞAM MÜCADELESİ

Yokların içinde zorlu yaşam. Kars’ın merkeze bağlı Boğazköy Köyü’nde kendilerine ait olmayan dört yanı çatlak barakayı andıran bir göz evde 2 engelli çocuğuyla yaşam mücadelesi veren annenin yaşam mücadelesi görenlerin yüreğini sızlatıyor.

Gözünde sağlık problemi olan Anne Şenay Çamak, eşi Turgay işsiz, çocuklarının da engelli olmasıyla yokluğun içinde varlık mücadelesi veriyor. Kendisine ait olmayan derme çatma bir ev. Her yanı çatlak, bir odasının duvarı yıkık, kalan tek oda ise rutubetli. Ne yiyecek ekmekleri var, ne giyecek elbiseleri, botları var nede eşyaları var. Komşuların verdiği buzdolabının içi bile boş. Kars’ın ayazında ayaklarına giyecekleri bir çift botları bile yok. Kadir Çamak (11) yaşında Kars’ta özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim görüyor. Aylık servis ücretleri olan 150 TL’yi bile ödeyemediğinden sömestr tatilinden sonra çocuğunu nasıl göndereceğini düşünüyor. Diğer engelli çocuk Arda Çamak (8) da köydeki okula gidiyor. Şenay Çamak ayda 400 TL engelli maaşı alıyor. Onu da nereye harcayacağını bile bilemiyor. Tamamen bir çaresizlik içindeler. “Oturacak sağlıklı bir yerleri bile yok” demek yerinde olur. 

“Soğukta kuş yuvadan çıkmaz” diyen anne Şenay Çamak, “Ben nereye gideyim. Çadırda yaşanılır mı? Mevsim boyu böyle yaşadık. 2 yıldır bu evdeyiz. Elektrikler yok gece çocuklar kalkıp ağlıyorlar.” dedi. Baraj nedeniyle sular altında kalacak köyde bu hayatı sürdüren anne ve çocukları yöne köyde de evleri olmadığı için ne yapacağını kara kara düşünüyor. Bu kışı geçirecekleri köyün mahallesinde herkes taşındığı için yalnız kaldı. Mahallede tek evde kalan Çamak ailesi korkularla iç içeler. Gece evin etrafında kurtların görülmesi korkularını daha da artırıyor. Her an çocukların başına bir gelecek endişesini de taşıyor. Devlet yetkililerine seslenen Anne Şenay Çamak, “Ev istiyorum, iş istiyorum, çalışmak istiyorum. Eşime de iş bulsunlar bende çalışayım ve bu zorlu hayattan kurtulayım. Karlar eridiğinde suyun içinde kalıyoruz. Başbakanımıza, cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Bir göz odada mum ışığında yaşıyoruz. Komşularım dolap verdi ama içini dolduramıyorum. Geceleri çok korkuyoruz. Maddi durumumuz yok ki üst baş giyinelim. Köylülerimiz tezek vermişler onları yakıyoruz. Devletimiz bize sahip çıksın” diyerek yardım istedi.                   

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber