Haberimize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Açıklama Geldi!

Haberimize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Açıklama Geldi!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden haberimize yapılan açıklama şöyle;

            Lider Haber Ajansı internet sitesinde 16.12.2018 tarihinde yayınlanan “ Kanlı Tabyanın Doğru Bilinen Yanlışları!  Harp Tarihi Müzesindeki Yanlışları Kim Düzeltecek” başlıklı haber incelenmiştir.

            Haberde bahsedilen konularda bilgi eksikliğinden kaynaklandığı değerlendirilen bazı hususlar yer almış olup, gerçeği yansıtmamaktadır.   

            Kars Müze Müdürlüğümüz Sorumluluk alanındaki Kars İli, Merkez Örnek Mahallesi, 476 ada 514 parselde kayıtlı bulunan toplam 7.000 m2 açık alan ve 1.200 m2 kapalı alanı bulunan Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzün 30/09/2017 tarih ve E.198488 sayılı makam oluru ile Kars Müzesi Müdürlüğüne bağlı birim olarak işlevlendirilmiş, müzenin teşhir, tanzim ve çevre düzenleme işi yüklenici firma tarafından 27/12/2017 tarihinde tamamlanmış olup, geçici kabulü yapılmıştır.

            Harp tarihi Müzesindeki tarihi bilgiler, yüklenici Karacan firması ve Müze Müdürlüğümüzce Kafkas Üniversitesi Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Prof.Dr. Selçuk URAL’dan alınmıştır. Ayrıca reklam panolarının basılıp ilgili yerlerine yerleştirilmesi Karacan Firmasının reklam danışmanlarınca sağlanmıştır. Müze Müdürlüğümüzce yapılan kontrollerde tespit edilen bilgi yanlışlıkları ve basım hatalarının Karacan firması tarafından düzeltilmesi talep edilmiş, ilgili firma nihai teslimatı yapmadan önce gerekli düzeltmeleri yapacağını bildirmiştir.

            Konu ile ilgili olarak firma ile görüşmeler devam etmekte olup, bahse konu eksiklikler en kısa sürede Müdürlüğümüzce giderilecektir.

 

 

 

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber