Güven “Partiler Bu Seçime, Siyaseti Yeni Bir Kaosa Yer Vermeyecek Şekilde Dizayn Ederek Girmeli!”

Güven “Partiler Bu Seçime, Siyaseti Yeni Bir Kaosa Yer Vermeyecek Şekilde Dizayn Ederek Girmeli!”

Bu seçimlerin yaratacağı siyasi kaos, kısa bir süre sonra yeni bir seçimin habercisi olur. Partiler bu seçime, siyaseti yeni bir kaosa yer vermeyecek şekilde dizayn ederek girmeli!

Tacettin DURMUŞ

AK Parti 23’üncü dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekili seçimlerini yorumlamaya devam ediyor. 

Güven kaleme aldığı yazısında, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın son dakikada kararını değiştirerek, Cumhur İttifakına katıldığını açıkladığını hatırlatarak, “Üçlü ittifak dörtlü oldu ve aileye Fatih'de katılmış oldu. Hoş geldin Fatih, bizi nasıl mutlu ettiğini bilemezsin...” dedi.

Yazısında “Hüda-Par da hoş geldi, sefa geldi” diyen Mahmut Esat Güven:  “TV'de izlediğim kadar YSK'ya ortak protokolü imzalamaya gelen arkadaşlarının, neredeyse Aydın Havası çalıp oynayacaklarını görünce, senin de çok mutlu ve neşeli olduğunu düşündüm

HÜDA-PAR DA HOŞ GELDİ, SEFA GELDİ

Onlarında adını unuttuğum Genel Başkanları çok mutluydu. Her iki partide niye mutlu olmasınlar ki, iki partinin oyunu toplasan yüzde 2 etmez. Buna rağmen günümüz gerçekleriyle uyuşmayan, uygulaması imkansız denebilecek şartlar öne sürmeleri, bu şartları kabul ettirmeleri ve
üstüne üstlük birde, yüzde 2 oy oranı ile milletvekilleri çıkartmaları, kendileri açısından yaptıkları takdire şayan siyasetin neticesidir. MHP'nin oylarının barajı aşması tartışmalı, BBP ise yüzde 1 dahi yok.

VAH BENİM SEÇİM DENİLİNCE DAĞI, TAŞI İNLETEN AK PARTİM

Vah benim seçim denilince dağı, taşı inleten Ak Partim. Gelenlerin getirecekleri kendilerinin olsun, evi soyup soğana çevirmezlerse iyi. Diğer tarafta CHP öncülüğünde Millet Cephesi. Masanın sahibi 
ABD'nin masaya verdiği talimat, ne yapın yapın Erdoğan'a bu seçimleri vermeyin. Erdoğan'ın gitmesi size iktidar yolunu açabilir.

ABD'nin verdiği bu talimat karşısında hiç mi milli duygularınızda bir incinme olmadı? "Kalk git ulan, sen kimsin? Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanını Türk Milleti belirler diyemediniz mi?" 
AK Parti’den ayrılan DEVA ve Gelecek Partisi ile, Bahçeliyi satan İP ve DP, SP ile ve ABD, Avrupa kapılarından ayrılmayan CHP ile kurulan aile masasında, her gün ayrı bir mız mızlığa şahit oluyoruz.

Çünkü masadaki 6 partiden dördünün oy oranı seçim barajını dahi aşmaya yeterli değil, ancak CHP ve İP ile masadaki pastayı eşit şekilde yeme peşindeler. Genel Başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı, genel başkanın yanındakiler milletvekili olması durumunda, seçim sonrasında siyasi bir krizin oluşması kaçınılmazdır. Cumhur İttifakında Hüda-Parın şartları, Yeniden Refah Partisinin haklı, ancak zamansız sözleşmesi, halkın tepkisini çeken, ileride ki aşamalarda kriz yaratacak bir durumdur. Millet İttifakında İP'nin, HDP'ye karşı bu saatten sonra naz yapması komiktir.
Çünkü onlarda biliyor ki HDP olmazsa seçimi kazanamayacaklar. Seçmenlerini MHP'ye kaptırmamak için bazen, HDP'ye karşılarmış gibi boş laflar ediyorlar. Seçimden sonra HDP'nin talepleri karşısında Millet İttifakı ne yapar göreceğiz. Kısacası bu seçimlerin yaratacağı siyasi kaos, kısa bir süre sonra yeni bir seçimin habercisi olur. Partiler bu seçime, siyaseti yeni bir kaosa yer vermeyecek şekilde dizayn ederek girmiş olurlar.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika