Gürsel Tekin “Bu Yıl Kurbanı Sadece Rantçılar Kesecek”

Gürsel Tekin “Bu Yıl Kurbanı Sadece Rantçılar Kesecek”

CHP İstanbul eski milletvekili Gürsel Tekin ve eski milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu’nda destek için geldikleri memleketleri Kars’ta, hayvan pazarında vatandaşlarla bir ayara geldi.

Tacettin DURMUŞ

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ve milletvekili adayı Evren Yerdelen’in de eşlik ettiği Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş’a temel geçim kaynağını tarım ve hayvancılıkla sağlayan üreticinin sorunlarını ve taleplerini yerinde dinledi.
Pazara az da olsa hayvanlarını satmak için getiren vatandaşlar, öncelikli olarak hayvan pazarının fiziki koşullarından dert yandı. Vatandaşlar hayvan pazarının zemininin ve çevresinin çamur altında olduğunu ve pazarda tuvalet ihtiyacının dahi karşılanamadığından şikayet etti.
CHP’li eski milletvekilleri, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı 2’inci turunda da Kemal Kılıçdaroğlu’a destek istediler. CHP Eski Milletvekili Gürsel, kendilerini karşılayan Karslı hayvan yetiştiricilerine “28 Mayıs’ta 21. Yüzyılın Gandi’si barış adamı, sakin güç, tertemiz, hırsızlığa ve arsızlığa bulaşmamış bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.
BU YIL KURBANI SADECE RANTÇILAR KESECEK
Pazarda hayvan sahipleri ile çay içip sohbet eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin gazetecilere yaptığı açıklamada geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Kars halkının girdi fiyatlarından yakındığını dile getirdi.
Tekin açıklamasında şunları söyledi: “Karslı hemşerilerimiz 14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’na yüzde 55 oy verdi. İnşallah bu sefer yüzde 65 yapacağız. Eskinden Ortadoğu’nun et ihtiyacını biz karşılıyorduk. Şimdi ise dönercinin önünden geçerken Kars gibi yerde et döneri göremiyorsunuz. Tavuk dönerler var. Hayvancılığın dolayısıyla etin merkezi Kars’ta insanlar ete ulaşamıyorlar. Bu seçim büyük bir şanstır. İnşallah ayın 28’inde sandığa gideceğiz ve değiştireceğiz. Yeter artık fazla oldular. Halkın kurban kesmesi mümkün değil. Kurbanı kim keser? Diyanet İşleri Başkanlığı inşallah açıklayacaktır. İşçi, asgari ücretli, memur kurban kesemeyecektir. Kurbanı sadece bu ülkenin rantcıları kesecektir. Onların da kurbanı ne kadar geçerli olur Allah bilir. Hem yem hem de diğer girdi fiyatlarından dert yandı vatandaş. Mazotun ve diğer giderlerin ne kadar olduğunu her kes biliyor. Ayın 28’inde Gandi gelecek tüm dertler bitecek.
ZİRAAT BANKASI RANTÇILARA ÇALIŞIYOR
Son dönemlerde Anadolu’da bankalar kredileri kesince, tefecilik çok yüksek bir boyuta geldi. Hani tefeciliğin başka bir boyutu var. Kimileri kendilerini İslami kuralları uyguluyormuş gibi zamanından önce parayı veriyor sütü 6 lirada alıyor. Ama şu anda sütün litresi 10 liradır. Ama o faiz almamış gibi görünüyor. Ama ne yazık ki bu aradaki büyük fark aslında bir tefeciliktir. Kars’taki insanımız bu durumdan çok olumsuz etkileniyor. Ziraat Bankası da rantçılara çalışıyor. Paraları AVM’lere veriyor. Bankaların görevi paraları AVM’leri, rançıları, imar çetelerini ve beton lobisini zengin etmek değil ki. Sen buradaki fakir fukaranın ihtiyaçlarını karşılamak zorundandırlar. Ülkenin canlı hayvan ihtiyacının yüzde 30’unu Kars karşılamaktadır. İnsanlarımız devlete bir kuruş maliyeti yok. Sürekli devlete vergi veriyor. Malını getiriyor vergi ediyor, yem alıyor vergi veriyor. Yüzsek elektrik faturası ödüyor. Ama bu insanlara reva gördüğünüz bu mu? Hiç mi utanmadınız, hiç mi arlanmadınız? Bu ne rezilliktir Alla aşkına. Bu kamu yöneticileri nerede? Hiç belediye başkanı geldi mi buraya. Belki de burayı bilmiyor. 28 Mayıs’ta 21. Yüzyılın Gandi’si barış adamı, sakin güç, tertemiz, hırsızlığa ve arsızlığa bulaşmamış bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz.“
BARIŞ YARKADAŞ “EKONOMİDE UÇUYORUZ’ DİYENLER GELSİN KARS HAYVAN PAZARINI GÖRSÜN”
Barış Yarkadaş da “Hayvan Pazarında yetiştiricilerimizle görüştük. Yem fiyatları ve diğer girdi fiyatları çok yüksek. Her şey dövize bağlı olduğu için döviz yükseldiği zaman Kars’ta havan beslemek te imkansız hale geliyor. Burada konuştuğumu hemşerilerimiz rahatlıkla ticaret yapamadıklarını söylüyor. Özellikle yem, mazot, gübre ve diğer girdilerin çok yüksek olduğundan yakınıyor. Aynı zamanda geçmiş yıllardaki gibi bolluk olmadığını söylüyorlar. Ekonomiyi dolara ve avroya teslim edenler, ‘Ekonomide uçuyoruz’ diyenler gelin Kars Hayvan Pazarını görsünler. Yarattıkları faciayı da burada hep birlikte gördük.” Dedi.

gursel-tekin-bu-yil-kurbani-sadece-rantcilar-kesecek-1.jpeg

gursel-tekin-bu-yil-kurbani-sadece-rantcilar-kesecek-2.jpeg

gursel-tekin-bu-yil-kurbani-sadece-rantcilar-kesecek-3.jpeg

gursel-tekin-bu-yil-kurbani-sadece-rantcilar-kesecek-4.jpeg

gursel-tekin-bu-yil-kurbani-sadece-rantcilar-kesecek-5.jpeg

gursel-tekin-bu-yil-kurbani-sadece-rantcilar-kesecek-6.jpeg

gursel-tekin-bu-yil-kurbani-sadece-rantcilar-kesecek-7.jpeg

gursel-tekin-bu-yil-kurbani-sadece-rantcilar-kesecek-8.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber