Guluyev, “Karabağ Zaferimizin 3. Yılı Kutlu Olsun”

Guluyev, “Karabağ Zaferimizin 3. Yılı Kutlu Olsun”

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, Karabağ topraklarının Ermeni işgalinden kurtarılışının 3. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, 8 Kasım’ın tüm ülkede “Zafer Günü” olarak kutlandığını söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Başkonsolos Guluyev açıklamasında; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, savaşın bittiği tarih ve Şuşa'nın kurtarılma tarihi olan 8 Kasım’ı, 10 Kasım'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat tarihi olması nedeniyle; "Zafer Günü" ilan ettiğine dikkat çekti.

27 Eylül 2020'de başlayan ve 44 gün süren savaşta Azerbaycan’a ait 300'den fazla yerleşim biriminin işgalden kurtarıldığını hatırlatan Azerbaycan Başkonsolosu Guliyev, Azerbaycan halkının 3. yılında da topraklarını Ermeni işgalinden azad etmiş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Azerbaycan ile Türkiye’ni kardeşliğine vurgu yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadeleri kullandı:

1969 yılında Azerbaycan’ın Ulu önderi Haydar Aliyev ilk defa Cumhurbaşkanı oldu. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ülkenin başına geldiği ilk günden itibaren güçlü bir Azerbaycan kurmaya başladı. Devletimizi her yönüyle ele alarak ekonomik, politik, askeri sağlık, eğitim vesaire alanlarda ciddi anlamda bir gelişim elde etmiş oldu. Merhum Aliyev 1987 yılına kadar Azerbaycan adına ciddi kararlar almış ve Azerbaycan’ı eski Sovyetler Birliği’nin 15 Cumhuriyeti arasında ön sıralara getiriştir.

Fakat Azerbaycan topraklarında gözü olan Ermeniler, topraklarımızı işgal etme niyetinden vazgeçmedikleri için 1987 de Ulu Önder Haydar Aliyev görevinde istifa ettikten sonra Ermeniler Karabağ’da olaylar başlattı. Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini bir müddet işgal altında tuttular. Ama Allah’a şükürler olsun ki; 1993 yılında Ulu Önder Haydar Aliyev tekrar Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra yeniden güçlü bir Azerbaycan’ın temellerini attı. Ve 2003 tarihi itibariyle Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı olan Sayın ilham Aliyev de Ulu Önder Haydar Aliyev’in temelleri üzerine büyük ve galip bir Azerbaycan binasını inşa etti.

Bildiğiniz gibi 2020 yılının 27 Eylül’ünde başlayan 44 günlük savaş sonucu Azerbaycan, Karabağ topraklarını Ermeni işgalinden kurtardı. O günden sonra da ‘8 Kasım’ Azerbaycan’da ‘Zafer Günü’ olarak kutlanmaya başlandı. Bugün zaferimizin üçüncü yılıdır ve zaferimizin üçüncü yılında Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev, Karabağ'ın tamamını Ermenilerden, Ermeni ordusundan Ermeni yanlılarından ve oradaki bölücülerden kurtardı. Ardında da Azerbaycan'ın 3 renkli şanlı bayrağını Hankenti’nin zirvesine dikti. Bizler de bu günü büyük bir gururla ve bir sevinçle artık üçüncü senede de gururla kutlamaktayız. 8 Kasım Şuşa’nın işgalden kurtarılması günüdür ve bu sebeple Azerbaycan'ın her zaman yanında olan ve her türlü desteğini esirgemeyen Türkiye’mize minnettarlığımızı bildiriyoruz. Bu zafer nedeniyle hem Azerbaycan halkını hem Türkiye’mizi hem de Azerbaycan’ı sevenleri kalpten tebrik ediyorum. Bundan sonra da birlik ve beraberliğimizin daim olmasını, Azerbaycan ve Türk bayraklarımızın her daim yan yana zirvelerde şan ve şerefle dalgalanmasını diliyorum. Ve biz bu iki devletin vatandaşları olarak emin adımlarla bağımsız ve özgür bir biçimde yaşayabileceğimize inanıyoruz. Gelecek nesillerimizin de güçlü Azerbaycan ve Türkiye devletlerimizi her daim koruyup saklayabileceklerine inanıyoruz. Bayramımız kutlu olsun!”

guluyev-karabag-zaferimizin-3-yili-kutlu-olsun-2.jpeg

guluyev-karabag-zaferimizin-3-yili-kutlu-olsun-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber