Gökhan Yılmaz: Devletimden Geleceğimi İstiyorum

Gökhan Yılmaz: Devletimden Geleceğimi İstiyorum

2006 yılına döndüğümüzde birçok gerçeği görmemiz ve anlamamız mümkün. Hangi siyasinin birisi bir gazetenin parlamento muhabirini Kars’a göndererek, Şafak Operasyonunun sansasyonel bir şekilde servis edilmesini sağlıyor.

2006 Yılında Şafak Operasyonu adı altında bir komplo sonucu yaklaşık 10 yıl boyunca cezaevinde yatan, işadamı Gökhan Yılmaz, tesadüf gibi görünen bir kurmacanın açığa çıktığını söyleyerek 10 yıl boşu boşuna cezaevinde yattığını belirtti ve “Devletimden geleceğimi istiyorum” açıklamasını yaptı.

Yılmaz açıklamasında şunları söyledi:

“15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain darbe girişimi sonrası devletin bütün kademelerine sızmış paralel devlet yapılanması mensupları açığa alınarak tutuklanıp cezaevlerine gönderildiler.

İsimleri tek tek ortaya çıkan FETÖ/PDY örgütü mensuplarının geçmiş dönemlerde ne gibi projelerde ve çalışmalarda yer aldıkları da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Bunlardan en dikkat çekeni ise Mit Tırlarıyla gündeme gelen Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık. Öyle ki Bağrıyanık; 2006 yılında Kars Cumhuriyet Başsavcısı olarak Kars’ta “Şafak Operasyonunu” yönetmişti.

Şafak Operasyonunun düzenlendiği tarihe baktığımızda Kars’ta karşımıza çıkan tablonun bir tesadüf olmaktan çok Paralel Devlet Yapılanmasının bir haritası da çıkıyor ortaya.

Vali Mehmet Ufuk Erdem – Açığa alındı

Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık – Tutuklu

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yazıcı – Tutuklu

Cumhuriyet Savcısı Hikmet Gürbüz – Tutuklu

Hakimler- Mustafa Karatay, Mustafa Koşum, İsmail Şahin ve Ahmet Korkmaz – Tutuklu

Ayrıca, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde hangi siyasilerin yakınlarının yargılandığı ortada.

İş adamı Gökhan Yılmaz yapmış olduğu açıklamada başlarından geçen olayın bir komplo olduğunu belirterek, yine dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nu karalamanın ve itibarsızlaştırmanın bir projesi olduğunu söyledi. Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

2006 yılına döndüğümüzde birçok gerçeği görmemiz ve anlamamız mümkün. Hangi siyasinin birisi bir gazetenin parlamento muhabirini Kars’a göndererek, Şafak Operasyonunun sansasyonel bir şekilde servis edilmesini sağlıyor. Yine FETÖ/PDY operasyonları sonucu tutuklanan iş adamı Sultan Murat Dereci Cumhurbaşkanının bilgisi dışında nüfuzunu kullanarak Cumhurbaşkanıyla biz aynı köylüyüz diyerek baskı oluşturuyor. Şafak Operasyonu sonrası 10 yıla yakın bir süre cezaevinde yattık. Yargılanırken tuhaf olan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun kardeşlerine yönelik yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmak gibi suçlamalar yapılırken, söz konusu soruşturmada Kars Belediyesine ait hiçbir ihalenin olmamasıdır. Bu da o dönem soruşturmamızı yürüten Cumhuriyet savcıları hakimler ve emniyet mensuplarının görevi kötüye kullanıp evrakta sahtecilik yaparak bir komplo kurduklarının göstergesidir. Bütün bunlardan sonra biz de konunun açığa kavuşturulması ve gerçek suçluların cezalandırılması için Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.”   

Yılmaz daha sonra şunları söyledi:

“Mit tırlarını durduran Başsavcı Süleyman Bağrıyanık, Kars Cumhuriyet Başsavcısı idi. Dosyamda sahte evraklar hazırlanmasına rağmen FETÖ’cü hakim, savcı ve kolluk personelini koruyan mı var? Sahte evrakları hazırlayanlar hakkında Kars Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmama rağmen duyarsızlık görüyorum bundan da şikayetçiyim. 10 yıl boyunca sahte evraklarla FETÖ’cülerin kumpası ile elimden alınan özgürlüğümü ve geleceğimi devletimden istiyorum.”

karsmanşet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber