Geçmişten Günümüze Azerbaycan Cumhuriyeti

Geçmişten Günümüze Azerbaycan Cumhuriyeti

KAÜ’de “Geçmişten Günümüze Azerbaycan Cumhuriyeti” paneli

Kafkas Üniversitesi ile Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu işbirliğiyle Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş Yılı anısına “Geçmişten Günümüze Azerbaycan Cumhuriyeti” konulu panel düzenlendi. 
Panele, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yükek, Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gabil Yagup ve ilgili fakültelerin öğretim üyeleri ile öğrencileri katıldı. 
İstiklal Marşı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Marşı’nın okunmasının ardından panelin açılışını yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü ile ilgili panelin düzenlemesinin önemini vurguladı ve panele kkatılanlara teşekkür etti. 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Azerbaycan ve Türkiye’nin bir millet iki devlet olduğunu, dünyada iki kardeş olarak tanındığını ifade ederek, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Guliyev’e ve Azerbaycan’dan gelmiş olan öğretim teşekkür etti. 
Daha sonra Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacali Necefoğlu paneli başlattı. Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi öğretim üyeleri, Prof. Dr. Mirvari İsmayılova, Prof. Dr. Mahire Hüseynova, Doç. Dr. Yegane Kahramanova ve Doç. Dr. Könül Samedova sunumlarını gerçekleştirdi. Programın sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi. 

aw527328_01.jpgaw527328_02.jpgaw527328_03.jpg

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber