Gazi Kars´ı 3 Sur İle Tanıttılar

Gazi Kars´ı 3 Sur İle Tanıttılar

 İstanbul’un Beylikdüzü semtindeki Fuar alanında 21.’si yapılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarından geriye ürün stantları...

 İstanbul’un Beylikdüzü semtindeki Fuar alanında 21.’si yapılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarından geriye ürün stantları değil “POZ”lar kaldı.

EMİTT Fuarı yıllardır ülke insanını bir araya topluyor. Amaç, yörelerin, illerin, ilçelerin tarihi ve turistik mekanlarını, kültürünü, turizmini vesaire benzer konulardaki tanıtımları içermek. İlk başlarda EMİTT yoğun ilgi görüyordu ve Kars’tan bir çok firma ürünlerini götürerek stant açıp hem ilini ve ilçesini tanıtıyor hem de 3-5 kuruş para kazanıyordu.

Yıllar geçtikçe bu anlamda daha da etkin rol oynaması beklenen EMİTT ne yazık ki sönük geçmeye ve ürün tanıtımından ziyade katılımcıların boy boy fotoğraflarını yayınlamalarıyla sınırlı kaldı.

Fotoğraf karelerini, sosyal medya paylaşımlarını ürünlerin yerine kişilerin pozları kapladı. Ürün tanıtımıyla yola çıkan EMİTT böylelikle POZ tanıtımına dönüşmüş oldu. EMİTT’i gölgede bırakan poz paylaşımları sosyal paylaşım sitelerini renklendirmeden öteye gitmedi veya gidemedi.

“Ben de EMİTT’teyim” “Bakın Gören” der gibi fotoğraflar mı kapladı ürünler gölgede kaldı ya da EMİTT hasret giderme fuarı mı oldu bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki pozdan öteye geçemediğimiz.

Kars’tan ağırlıklı ne gitti? Bal ve kete bir de Ani’nin 3 suru. Çat pat biblolar ve pek de karışık fotolardan göremediğimiz bir şeyler.

Zaten her zaman böyle oluyor. EMİTT biter bitmez stantlar kalkmadan rüzğarı da kalmıyor. Bir gün sonrasında bile EMİTT konuşulmuyor. Biz bugün konuşuyoruz ama EMİTT’i değil POZ’u. Ürünleri değil POZ VERENLERİ.

Kente ne gibi bir getirisi ve girdisi oluyor onu da ilgililer ve EMİTT yetkilileri açıklasın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber