Gazi Kars, Millet Bahçesi ve Şehir Meydanına Kavuşuyor

Gazi Kars, Millet Bahçesi ve Şehir Meydanına Kavuşuyor

Kars Valisi Türker Öksüz, yapımına başlanan ve Fethiye Camii ile Cumhuriyet Meydanından geçen trafiğe kapatılacak yolu da kapsayacak şekilde projelendirilen "Millet Bahçesi" inşaatında incelemelerde bulundu. 

Vali Türker Öksüz, yaptığı değerlendirmede, projenin tamamlanarak hayata geçirilmesi ile Kars’a rekreasyon alanlarıyla, çeşitli aktivitelerin yapılabileceği, vatandaşların hoşça vakit geçirebilecekleri çok önemli bir Kent Meydanı ile bir Millet Bahçesi kazandırılmış olacağını söyledi. 

Yapımına başlanan Millet Bahçesi projesinin, hem şehircilik açısından hem de tarihi eserlerin korunması, turizm potansiyelinin zenginleştirilmesi ve sosyal aktivite açısından çok önemli bir proje olduğunu belirten Vali Öksüz, “Millet kıraathanesi, seyir terasları, yürüyüş alanları, yeşil alanlar, bisiklet yolları, koşu parkurları, çok amaçlı oyun sahalarınınyer alacağı Millet Bahçesi,her yaş kesimine hitap edecek, günün her saatinde ve kışların sert geçtiği ilimizde yaz-kış kullanım potansiyeli olacak. Fethiye Camii ve çevresi, kent meydanı ve geçiş alanı olarak çalışacak, böylelikle yaya sürekliliğinin olduğu bölgede millet bahçesi ile halkımızın yeşil alandan faydalanmasına imkan sağlanmışolacak.” şeklinde konuştu.

gazi-kars,-millet-bahcesi-ve-sehir-meydanina-kavusuyor-(5).jpg

gazi-kars,-millet-bahcesi-ve-sehir-meydanina-kavusuyor-(1).jpggazi-kars,-millet-bahcesi-ve-sehir-meydanina-kavusuyor-(2).jpggazi-kars,-millet-bahcesi-ve-sehir-meydanina-kavusuyor-(3).jpggazi-kars,-millet-bahcesi-ve-sehir-meydanina-kavusuyor-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber