Fotoğraf diliyle Ani, fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü

Fotoğraf diliyle Ani, fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü

Karslı fotoğraf sanatçısı Özgen Beşli’nin açtığı “Fotoğraf Diliyle Ani” fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü.

Beşli’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Mustafa Ayaz Vakıf Müzesi’nde gerçekleştirdiği ‘Fotoğraf Diliyle Ani’ adlı fotoğraf sergisi, siyasetçiler, bürokratlar, Karslılar ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı.
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yerini alan Ani Ören Yeri’nin bilinmeyen yönlerinin yer aldığı fotoğraf sergisinde Kars’ın tarihi değerleri bir kez daha sergilendi.
Serginin açılışında konuşan Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli, “Üçüncü sergimi, Cumhuriyetin ilan edildiği, güzel ülkemizin başkenti Ankara’da açmaktan ötürü son derece mutlu olduğumu bilmenizi isterim. Hepinizin bildiği gibi Ani Ören Yeri geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Mirası Listesine alındı. Bu, Ani’nin dünyada toplam 1073, Türkiye’de ise 17 özel alanın arasına girdiği anlamına geliyor. Dolayısıyla memleketine aşık bir fotoğrafçı olarak beni ziyadesiyle heyecanlandırıyor” dedi.
Tek bir kare için sabahlara kadar beklediğini ifade eden Özgen Beşli, “Anadolu tarihinin mihenk taşlarından olan Ani’yi bir de benim objektifimden görmenizi istedim. Karlar altındaki nazlı haline de, baharı karşılarken duyduğu coşkuya da, sonbaharla gelen hüznüne de şahitlik edeceksiniz. Belki de Kars’ı hala görmemiş olanlar bu vesile ile ilk fırsatta serhat şehrimizi ziyaret etmek isteyecek. Fotoğraflarımın her birinin ardında ayrı bir emek ve özen var. Tek bir kare için sabahlara kadar beklediğim de oldu, gün ışırken defalarca deklanşöre bastığım da. Bu sebepledir ki göreceğiniz tüm fotoğrafların objektifimden dökülen ayrı ayrı öyküleri var. Umarım sizler de benim kadar severek bakarsınız her bir kareye” diye konuştu.
Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli, Fotoğraf Diliyle Ani’yi gerçekleştirebilmem için desteklerini esirgemeyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan başta olmak üzere, açılışı yapmak için teşrif eden Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey’e, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, yer tahsisi yaparak bizleri burada buluşturan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Telekom ve sergiyse katılan vandaşlara teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Açılışı yapılan sergide yer alan fotoğraflarla ilgili Beşli, katılımcılara bilgiler verdi. “Fotoğraf Diliyle Ani” fotoğraf sergisi hafta sonuna kadar açık kalacak.

aw188876_01.jpgaw188876_02.jpgaw188876_05.jpgaw188876_03.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber