Fahrettin Kırzıoğlu Bilim Ve Sanat Merkezi Dünya Pi Gününü Kutluyor

Fahrettin Kırzıoğlu Bilim Ve Sanat Merkezi Dünya Pi Gününü Kutluyor

Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinin Her sene Mart ayının 14. günü düzenlediği Dünya Pi Günü bu yılda düzenleniyor.

Fahrettin kırzioğlu Bilim ve Sanat Merkezinden yapılan açıklama şöyle; Pi sayısının kim tarafından bulunduğu bilinmemekte; bunun nedeni ise farklı devirlerde farklı milletler tarafından kullanılmasıdır. İrrasyonel sabit bir sayı olan pi sayısı ” ile gösterilir. Matematik tutkunları tarafından sayıların diziliminin arasındaki ilişki hala araştırılmaktadır.
Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri tarafından organize edilen Pi Günü kutlamalarına tüm birimler çeşitli etkinliklerle katılacak.  

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nurdane TEPEBAŞ hamaPİ etkinliği, Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni Soner KAÇAN 3PiD ve ArdPİno etkinlikleri, Türkçe Öğretmeni İsmail GÜRLER kaPİgram çalışması, Sınıf öğretmeni Öznur BULUT  çöPİ ve Pİmaske çalışmaları,  Matematik Öğretmeni Ozan Ali ÇAĞRAŞAN  Pİlgi yarışması, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Erdinç CANTİMUR Gökkuşağı Altındaki  Hazine ile  Dünya Pi Gününü öğrenciler ve velilerle birlikte kutlayacak. Ayrıca velilerin katılımı ile Pikelime ve Resfebe Yarışması yapılacak.  Müzik Öğretmeni Belma KARAKURT tarafından Karadeniz Türküsü üzerine söz yazılarak Pi Türküsü oluşturuldu ve kutlamalarda koroyla seslendirilecek. Koroda; Berra DEMİRCİ, Kübra ALTUN, Nisagül YILDIZ, Irmak ÇANTAY, Sude GÜRBÜZ, Osman Kutay ZEYTİN Ahmet DANACI, Alptuğ Enes SELVİ, Ömer Efe ÖZTANRIÖVER, Bengisu GÖKTAŞ, Denizhan ÖZTÜRK;  Gitarda Bilgehan AKDENİZ,  Piyanoda Belma KARAKURT, Bendir de Müren YILDIZLI, Kavalda Levent TETİK yer alacak. Görsel Sanatlar Öğretmeni Nuray DOĞAN ve öğrencileri tarafından hazırlanan Pi Günü Hatırası Çerçevesi ile fotoğraf çekiminin ardından program son bulacak.

Merkez Müdürü Ali Kasım BULUT 14 Mart saat 18.00’de kutlanacak Dünya Pi Günü kutlama programına tüm öğrenci ve velileri davet etti.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber