Faciaya Ramak Kaldı

Faciaya Ramak Kaldı

Yaklaşık 40 yaşındaki 12 lojmanda yüzlerce vatandaş deprem riskine karşı yaşamaya çalışıyor.

Kars merkez Halitpaşa mahallesinde bulunan ve “Halitpaşa Polis Lojmanları” olarak bilinen 12 bina depremden zarar görmeleri kaçınılmaz olmalarına rağmen yüzlerce vatandaşın konakladığı bir site olarak ayakta kalmaya çalışıyor. 1976 yılında ilk etabı tamamlanan ve 1985 yılında ikinci etapla sayıları 12’ye çıkarılan yaklaşık 40 yıllık binalar oturulamaz durumda. Birçoğunun kapı ve penceresinin olmadığı gibi yarısından fazlasında da vatandaşlar ikamet etmek zorunda kalıyor. Özellikle şubat ayı içerisinde Kars’ın beşik gibi sallandığını göz önüne alacak olursak bir facianın yaşanması an meselesi gibi. 
 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile protokol oluşturan yerel yönetimler “Kentsel Dönüşüm” Projesi adı altında buna benzer bölgeleri daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalar yürütüyor. Üçler, Kaleiçi ve Bayrampaşa mahalleleri de bu örneklerden bir tanesi.
 
Kars Belediyesi bu noktada elini taşın altına koyarak, bu bölgede yaşayan hak sahibi vatandaşlar için bir çalışma başlatır mı bilemiyoruz fakat kameralarımıza yansıyan görüntüler bunun ertelenecek bir çalışma olmadığını gösteriyor bize.

sag2.jpgsag3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber