Eski Devlet Hastanesi Binası ne olacak?

Eski Devlet Hastanesi Binası ne olacak?

Kars´ta kamuya ait binalar yapboz oyununun parçaları gibi yer ve şekil değiştiriyor.

Kars'ta kamuya ait binalar yapboz oyununun parçaları gibi yer ve şekil değiştiriyor.

2006 yılında 251 yataklı olarak hizmete açılan ve sadece 8 yıl kullanılan ardından atıl durumda bırakılan devlet hastanesinin şimdiki hali yürekleri yakıyor. Karsta ilk şehir merkezinde 1967 yılında 60 yataklı genel hastane olarak açılan Kars Devlet Hastanesi ihtiyaca binaen yapılan hizmet binaları ile 235 yatak kapasitesine ulaşmıştı. Ancak zaman içerisinde fiziki şartların uygun olmaması mevcut binaların ihtiyaca cevap vermemesi ve halkın daha modern ortamlarda sağlık hizmeti alma isteğinin karşılanabilmesi için yeni hastane binasına ihtiyaç duyulmuştu.

Yeni hastane binası şehir merkezi dışında Kars Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün hemen karşısına 2006 yılında 251 yatak kapasitesi ile hizmete açılmıştı. Eski hastane binası tamamen hizmete kapatılmış ve yıkımı geçtiğimiz yıl belediye tarafından gerçekleştirilmişti. Ardından 2006 yılında açılan hastane, 3'ü temel bilimler olmak üzere, 29 dalda hizmet vermekteydi.

Ancak 8 yıl kullanıldıktan sonra daha içerisindeki birimlerin bile düzgün yerleşemediği bu binanın fiziki ve sağlık koşullarına elverişsiz olduğu gerekçesiyle yeni bina yapımı kararı verilerek bu defa yapılacak olan yeni hastane binasının şehirden beş kilometre daha uzak bir noktaya yani Kars’ın tüten tek bacası Kars Şeker Fabrikası sahasında yapımına karar verildi ve daha 2006 yılının sonunda hizmete girmiş olan hastanenin ise kapatılmasına kararı alındı. Kısa sürede 200 yataklı bir hastane çalışan bir fabrikanın sahası içerisine sıkıştırılarak yapımına başlandı. Vatandaşların ve medyanın gündeminde sık sık yer alan ve şuan kullanılan Harakani Devlet Hastanesi boşaltılan hastane 251 yataklı yetmiyor gerekçesi ile boşaltılırken 200 yataklı hastane yapımına neden karar verildi söylemlerine siyasilerden jet yanıt geldi ve bu binanın da 251 yataklı olduğu ancak projede 200 yataklı gözüktüğü gibi açıklamalar uzun süre gündemde kaldı.
Şimdi 2006 yılında hizmete giren bu hastane binasının 2014 yılında boşaltılarak hizmet dışı bırakılmasının ardından 2 yıl geçti ancak hastane binasının ne olacağını hiç kimse bilmezken sağlık bakanlığı 2006 yılında hizmete soktuğu hastanenin depreme dayanıklılığını ölçmeye kalktı ve de depremsellik raporu almaya çalıştı ancak edindiğimiz bazı bilgilere göre binanın sağlam olmadığı ve 2006 yılında hizmete giren 8 yıl hastane olarak kullanılan binanın sağlam olmadığı yıkım kararı ile karşı karşıya kaldığı iddia edildi. (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber