Elektriksiz Kaldılar!

Elektriksiz Kaldılar!

Kars Barajının yapılmasıyla sular altında kalacak olan merkeze bağlı Boğazköy’de evlerini boşaltamayan aileler günlerdir elektriksiz kalmanın sıkıntısını yaşıyor.

Merkez Boğazköy Muhtarı Şakir Uyusun, 2017 yılında barajın su tutmasıyla birlikte köye 1 kilometre mesafede kurulan yeni köye imkansızlıkları nedeniyle çıkamayan 20 ailenin kesilen elektrikler nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Muhtar Uyusun, bu yıl bahar mevsimiyle birlikte sular altında kalacak olan mevcut köyde ikamet eden 400 haneden 20 hane kaldığını bunların da kışı mevcut köyde geçirmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Yeni kurulan köyde de yapı işlemlerinin tamamlanmadığını, köylülerin bir çocuğunun il merkezi ve başka illerde yaşadıklarını kaydeden Muhtar Uyusun, yeni köyde bazılarının evlerinin olmadığını anlattı.

Elektriklerin 10 gün önce ARAS EDAŞ tarafından kesildiğini söyleyen Muhtar Uyusun, ARAS EDAŞ ile görüşme yaptıklarını ardından DSİ ile görüştüklerini belirterek, “DSİ elektrikleri risk almak istemediğini söyleyerek bağlamadı. Konuyu Valiliğe taşıdık orası da yeniden DSİ’ye yönlendirdiği fakat tüm girişimlerimize rağmen DSİ bu sorumluğu üzerine almak istemiyor. Köyün normalde tamamen boşaltılması gerekiyordu ama bazı aileler çerisizlikten köyden çıkamadılar. Havalarda soğuk ve elektrik olmadığından sıkıntılar yaşanıyor. Mağdur olan ailelerimizin bu mağduriyetlerinin giderilmesi için elektriklerin geçici olarak verilmesini istiyoruz. Bahar mevsimiyle birlikte karların erimeye başladığı andan itibaren bu ailelerde mutlaka bir çaresini bulup evlerini boşaltmak zorunda kalacaklar. Bizim isteğimiz biraz daha süre verilmesidir.” dedi.

6 çocuk sahibi Turan (72) ve Muhteber Meşe (70) ile 9 çocuk sahibi Oruç (95) ve Mülkiye Bulut (76) çifti de elektriksizliğin içinde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan ailelerden ikisi. Yaşlı ve hasta oldukları için zor anlar yaşadıklarını, mum ve fanos yakmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Meşe ve Oruç ailelerinin yaşlı fertleri, kış mevsimini geçirinceye kadar elektriklerin verilmesini istediler ve yetkililere yardımcı olmaları çağrısında bulundular.

elektriksiz-kaldilar!-(9).jpg

elektriksiz-kaldilar!-(6).jpgelektriksiz-kaldilar!-(7).jpgelektriksiz-kaldilar!-(8).jpg

elektriksiz-kaldilar!-(1).jpgelektriksiz-kaldilar!-(2).jpgelektriksiz-kaldilar!-(3).jpgelektriksiz-kaldilar!-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber