Ekmeğini ver can ver

Ekmeğini ver can ver

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, Sosyal Proje Dersi kapsamında;

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, Sosyal Proje Dersi kapsamında aç hayvanlar için “Ekmeğini ver can ver” projesini hayata geçirdiler. Bu projeyle hazırlanan çöp kutularına bırakılacak olan bayat ekmekler, hayvan barınaklarına götürülecek.

KAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde projeyi hazırlayan öğrenciler Ayşe Naz, Ezgi Taşdemir, Ceylan Yıldırım, Fatime İksamuk, Hümeyra Karabağ, Merve Yolcu ve Emine Karakaş; Kars Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan çöp kutuları zabıta ekiplerinin yardımıyla Bayrampaşa TOKİ, Digor Yolu TOKİ, Serhat Kent Site, Emlak Konutları, Yıldız Kent, Subatan Polis Lojmanları, Mavi Kent, Çelik Konutları ve Lale Kent Site civarına astılar.

Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim dalında Sosyal Proje Geliştirme Dersinde 74. Projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. “Ekmeğini ver can ver” projesinin de bu senenin ikinci projesi olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, projenin amacını şöyle dile getirdi:

“Projenin ismi "Ekmeğini ver can ver" Sebebi ise şu: Bildiğiniz gibi maalesef son dönemlerde tüketimle beraber israf çok arttı. Amacımız kendimiz gibi bunu yiyemeyen, konuşamayan, eli olmayan, dili olmayan, ağzı olamayan hayvanların da karnını doyurabilmek. Bunun için arkadaşlarla düşündük ne yapabiliriz? Arkadaşlarımızla verdiğimiz karar şu: Bayat ekmekleri biriktirerek, çöpe atılmasına engel olup bunları hayvan barınağında kimsesiz ve belediyenin kendi imkanlarıyla karınlarını doyurduğu bu hayvanlara fayda verebilmek. Sloganımız elbette ki ‘Ekmeğini Ver Can Ver’di ama, birde şöyle düşündük; Kime vereceğiz bunu? Hayvanlara. Ne kazanacağız? Sevap. Sevap bizi nereye götürür? Cennete. O halde, demek ne yapmamız lazım? Yaşadığımız yeri cennet yapabiliriz. Bu çok küçük bir şeyle de olabilir, büyük bir şeyle de olabilir. Arkadaşlarımızla beraber kendi harçlıklarıyla çöp kovalarını aldık. Pedallarını çıkardık, baskıdan geçirdik. Üzerlerine afişlerimizi astık ve Kars'ın önemli sitelerinin her birinin içerisine bunları yerleştirerek en azından hedefimize gitmeyi amaçlıyoruz. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Başta belediyemiz olmak üzere, Kafkas üniversitesi olmak üzere, Eğitim Fakültesi Dekanlığı olmak üzere, hepsinden önemlisi benim Sosyal Bilgiler dördüncü sınıfımın öğrencileri olmak üzere, teşekkür ederim.” dedi.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencilerden Ayşe Naz ise, “Bizler bu projeyi Kars'ta bulunduğumuz için yaptık. Neden? Çünkü Kars'ta 7-8 ay kış olduğu için. Çevreye baktığımız zaman hayvanların aç olduğunu görüyoruz. Bu yüzden bu projeyi yapmak istedik. Bu proje kapsamında toplanan ekmekler hayvan barınaklarına gidecek. Hayvan barınaklarına gittiği zaman hayvanlar beslenecekler. Bu yüzden biz Belediye ile iş birliği yaptık, onlar bize çok yardımcı oldular. Özellikle afişlerin basılmasında bize çok yardımcı oldular. Yerlerin belirlenmesinde, bize yerlerine monte etmede çok yardımcı oldular. Başta Belediyemize ve yanımızda olan Yaşar hocamıza çok çok teşekkür ederiz. Bu projeyi yaptığımız için, düşündüğümüz için çok mutluyuz.” diye konuştu.

Öğrencilerden Hümeyra Karabağ da, “Sosyal proje konusunda yel aldığımız bu proje konusunda hayvan barınaklarını ve ekmekleri ele aldık. Biliyorsunuz ki ülkemizde ve ilimizde ekmek israfı had safhada. Biz de bunu nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük ve böyle bir proje yapmaya karar verdik. Toplanan ekmekler hayvan ve hayvan barınaklarına gidecek. Belediyemiz bize çok yardımcı oldu, teşekkür ediyoruz. Biz de Yaşar hocamız ve belediye ekipleri kapsamında çalışma yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

yasar-kop-projesi-ekmek-ver-can-ver(2).jpgyasar-kop-projesi-ekmek-ver-can-ver(5).jpgyasar-kop-projesi-ekmek-ver-can-ver(6).jpgyasar-kop-projesi-ekmek-ver-can-ver(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber