Edirne Valisi  Özdemir’e tepki!

Edirne Valisi Özdemir’e tepki!

KARS 36 SPOR BAŞKANI MUHARREM YILDIZ, “EY VALİ, KARS VE KARSLILAR, CUMHURİYET’TEN ÖNCE CUMHURİYET KURMUŞLAR. BİLMİYORSAN ÖĞREN”

Edirne Valisi Günay Özdemir,  'vatan, bayrak' sevgisi konusunda Karslıları rencide eden sözlerine tepkiler yağıyor.

Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen baloda yaptığı konuşmada “Sarıkamış'ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne Halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Artık Edirneliyim ve Edirne'yi her yerde yaşayacağım” diyen Vali Günay Özdemir’e Kars 36 Spor Başkanı Muharrem Yıldız, tepki gösterdi.

Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasının ardından Kars 36 Spor Kulüp Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Muharrem Yıldız, “Ne yazık  bizim gençler Birliği maçı devam ederken, geçen dönem burada ben Kars Spor Kulüp Başkanlığı yaptığım dönemde, valilik yapan Günay Özdemir, buradan Edirne’ye tayin olmuştu. Orda Edirne’nin belediyenin düzenlediği bir programda gaza gelerek, program esnasında Karslılara ve özellikle Kars’a hakaret içeren, Karslıların bayrak sevgisini, Karslıların vatan sevgisini ve Karslıların vatan ve bayrakla alakalı biraz daha Edirne’den az olduğunu, Edirnelilerin daha da vatanına, milletine bayrağına bağlı olduğunu, içeren sözler sarf etmiştir. Haddini aşmıştır” dedi.

Başkan Muharrem Yıldız, “Biz burada o vali döneminde buradaydık biz, o valinin Ksrslıların programlarında beklide hatırlamıyorum. Ama ben inanıyorum ki, Karslıların programında, Karslıların ne kadar vatansever olduğunu, Cumhuriyet’ten önce Karslıların cumhuriyet kurduğunu ve Anadolu’ya geçişlerin de Kars’tan olduğunu ve hatta Gazilik unvanı ile bir Kars ve Karslıların olduğunu defalarca Karslıların yüzüne söylemiş bir vali, Edirne’ye giderken, Karslıları vatansızlıkla, bayraksızlıkla ve vatanına milletine bağlılığının, sevgisinin az olduğunu sarf eden sözleri olmuştur. Biz buradan diyoruz ki ey vali, Kars ve Karslılar, Cumhuriyet’ten önce Cumhuriyet kurmuşlar. Bilmiyorsan öğren” diye tepki gösterdi.

Yıldız, “Karslılar dedelerinin, ecdatlarının kurduğu o Cumhuriyet’e bağlı, hale daha burada sınır bekçiliği yapmaktadırlar. Vatanı ile bayrağı ile ne kadar hassas olduğunu ve Cumhuriyet uğruna onu yaşatmak içinde kardeşçe Azeriyle, Lazı ile, Kürdü ile, Çerkezi ile, Yerlisi ile, Terekemesi ile vatan ve bayrak olduğunda bir arada olduğunu defalarca göstermiştir. Hale da bir arada yaşıyoruz. Senin haddinde değildir. Senin yüreğinde yetmez. Senin ne olduğunu biz bilmiyoruz ama tahminlerimiz vardı. Sen olan olsan FETÖ2cü olurdun ama FETÖ’cü çıkmadın bilmiyorum. Belki de ileriki zamanda FETÖ’cü çıkarsın. Çünkü senin vatansızlığınla şüphemiz daha fazla olmuştur. Şu Karslılara, hele hele cumhuriyet kurmuş, cumhuriyetine bağlı, Cumhuriyet öncesinde de Cumhuriyet kurmuş bir milletin evlatlarına söz söylemeye, vatansızlıkla, vatan sevgisinin az olmasıyla sözler sarf etmene haddin yetmemeli. Ve buradan İçişleri Bakanımıza seslenerek diyorum ki,  bütün Karslıların tepkisi bu yönde, bütün Karslılar bizim gibi düşünmekte, biran önce gereğini yapın. Bu vali valiliği hak etmemiştir. Biran önce gereğinin yapılıp görevden alınmasını istiyoruz” diye tepki gösterdi.

muharrem-yildiz-kars-36-spor-kars-lider-haber-ajansi-(2).jpgmuharrem-yildiz-kars-36-spor-kars-lider-haber-ajansi-(1).jpg

 

Ayıp ettin VALİ BEY!!!

Ayıp ettin VALİ BEY!!!

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber