Dünya Şampiyonu Tuğrulhan Erdemir, zirveyi korumak için çalışıyor

Dünya Şampiyonu Tuğrulhan Erdemir, zirveyi korumak için çalışıyor

Küçük yaşta başaracağına inandığı yolda emin adımlarla ilerleyen Karslı Milli Boksör Tuğrulhan Erdemir, 17 yaşında Dünya Şampiyonu olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Küçük yaşta başaracağına inandığı yolda emin adımlarla ilerleyen Karslı Milli Boksör Tuğrulhan Erdemir, 17 yaşında Dünya Şampiyonu olmanın haklı gururunu yaşıyor.

 

Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak ikinci kez dünya şampiyonu olan Tuğrulhan Erdemir, Rusya’da Rus rakibi karşısında galip gelmenin ve Türk Milli Marşı’nı okutmanın anlatılamayacak bir duygu olduğunu kaydetti.

Şampiyonun yoğun tempoyla gerçekleştirdiği antrenmanları sizler için görüntüledik. Babası Yakup Erdemir'in yönlendirmesiyle 7 yaşında boksa başlayan milli boksör Tuğrulhan Erdemir, sadece 4 kum torbası ve minik bir ringi bulunan spor salonunda antrenman yapmaya başlamış. Kısıtlı imkanlara rağmen boksa olan düşkünlüğü sayesinde azimle çalışmalarını sürdüren ancak arkadaşları ile müsabakaya çıkamayan Tuğrulhan Erdemir'den babası üç ay sonra, zor olduğu gerekçesiyle bu sporu bırakmasını istemiş. Son olarak kendisine bir şans verilen Tuğrulhan Erdemir, mücadelesiyle göz doldurunca babasının yanı sıra antrenörünün de güvenini kazandı ve ilerlediği bu yolda rakiplerine ringde havlu attırıp Türkiye şampiyonu oldu ve milli takıma seçildi.

Mili takım ile gittiği uluslararası müsabakalarda da dereceyle dönen milli boksör, yaklaşık 10 yıldır severek yaptığı boksta 6 kez Türkiye şampiyonu, 2 kez Avrupa ikincisi, bir kez dünya şampiyonu oldu. Son olarak Rusya'nın Saint Petersburg kentindeki Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda ev sahibi Rus rakibini yenerek altın madalya kazanan Erdemir, ikinci kez dünya şampiyonu olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadı.

Tuğrulhan Erdemir, bundan sonraki süreçte unvanını koruyup 2020'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlarda altın madalya kazanmayı hedefliyor. Bu anlamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Şampiyon, antrenmanlarında bile gösterdiği performanslarla yaptığı işin hakkını verdiğini gözler önüne seriyor.


“PES ETMEDİK, BAŞARACAĞIMZA İNANDIK VE BAŞARDIK”

2006 yılında boksa ağabeyi ile birlikte başladığını dile getiren Tuğrulhan Erdemir, ilk spora başladıklarında küçük oldukları için salonun köşesinde diğer boksörleri seyrettiklerini belirtti. Bu başarıyı yakalamasında ailesi başta olmak üzere antrenörleri Vedat Demirkol ve Kıvanç Buru’nun büyük ölçüde emeği olduğunu söyleyen Şampiyon Tuğrulhan, “Babam Ağabeyimle beraber bizi boksa yazdırdığında ikimizde çok küçüktük. İlk zamanlarda ringe çıkmadım. 3 ay sonra babam boksu bırakmamı istedi. Sonra babam nasıl boks yaptığımı görmek için antrenörümden eldivenleri bana vermesini istedi. Eldivenleri giyip ilk rakibimin burnunu kanattım. Babamın güvenini kazanınca antrenörüm beni özel turnuvalara götürdü. Antrenmanlara çıktığımız ortam ve ringimiz çok küçüktü ama biz başaracağımıza inandık, çalıştık ve pes etmedik.” İfadelerini kullandı.


“TÜRK MİLLİ MARŞINI RUSYA’DA OKUTMAK ANLATILAMAYACAK KADAR GURUR VERİCİYDİ”

Milli boksör zirveyi korumanın zirveye ulaşmaktan daha zor olduğunu ifade ederek, bunun için var gücüyle çalışacağını sözlerine ekledi. Ayrıca dünya şampiyonu olduğu anları ve Türk Milli Marşı’nı Rusya’da okutmanın sözlerle anlatılamayacak bir duygu olduğunu kaydeden Tuğrulhan Erdemir, “2013 yılında Avrupa ikinciliğim var, rakibimden üstün mücadele ettiğim halde bu maçı bana vermediler. Katıldığım müsabakaların tamamına yakınından dereceyle döndüm. 2015 yılında yeniden Avrupa ikinciliğine ulaştım. Aynı yıl Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda Kübalı, Rus ve İrlandalı rakiplerimi yenip şampiyon oldum. Rusya’da milli marşımızı okutup, bayrağı göndere çektirttim. O anlarda hocalarım ağlıyordu bu inanılmaz bir gurur ve inanılmaz bir mutluluktu.” dedi.


“TUĞRULHAN DAHA ÇOK ŞEY BAŞARACAK”

Tuğrulhan Erdemir'in Kars'taki antrenörü Kıvanç Buru da Tuğrulhan'ın çok azimli sporcu olduğunu, müsabakalara çok iyi hazırlandığını söyleyerek, milli boksörün olimpiyatlarda da Türkiye'ye altın madalya getireceğine inandığının altını çizdi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber