Dr. Tolga Akay TRT Programına Konuk Oldu

Dr. Tolga Akay TRT Programına Konuk Oldu

Kars Kafkas Üniversitesi Tarih Bölümü Öğrt. üyesi Dr. Tolga Akay TRT 1 de yayınlanan Pelin Çiftçi ile Gündem Ötesi programının konuğu oldu.

Kars Kafkas Üniversitesi Doktora Öğretim Üyesi Dr. Tolga Akay ve eski görev yeri Kafkas Üniversitesi olan şimdilerde ise Sinop Üniversitesin de görevine devam eden Doktora Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Tekir ile birlikte Editörlüğünü yaptıkları “Kılıç” adlı kitapla gündeme geldi. 

Trt ekranlarında yayınlanan Pelin Çiftçi ile Gündem Ötesi programının konukları olarak editörlüklerini yaptıkları “Kılıç” adlı kitabı anlatan Tolga Akay ve Süleyman Tekir; Peygamberimizden Sahabeye, Fatih’ten Sultan Vahdetin’e, Kanuni’den Atatürk’e Lider kılıçlarının özelliklerinden, Hz. Ali’nin kılıcı Zülfikar’a okuduğu duaya kadar  bir çok konuya değinerek kılıçların üzerindeki sembol ve tılsımların hangi anlamlara geldiklerini anlatan iki isim program boyunca oldukça ilgi topladı. 

Program aracılığı ile 80 milyonun beğenisini toplayan Akay ve Tekir  Kılıçlar hakkında bilinmeyenleri gün yüzüne çıkardı.

eodtfvkx0aea8tc.jpgeog0upawkaildfa.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber