Doktorlar Meslektaşı İçin İş Bıraktı

Doktorlar Meslektaşı İçin İş Bıraktı

Doktorlar, evinin önünde kimliği belirlenemeyen maskeli bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görev yapan Kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Murat Ersoy için iş bıraktı.

LİDER HABER AJANSI/TURGUT KAYA 

Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde toplanan doktorlar, meslektaşlarının kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklanmasına tepki göstermek için bir günlük iş bırakma eylemi başlattı. 

Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde basın açıklaması düzenleyen Başhekim Prof. Dr. Başol Canbakan doktorlara karşı yaşanan şiddet olaylarını kınadı. Basın açıklamasını okuyan Canbakan, “Hastanemiz hekimlerinden Kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Murat Ersoy arkadaşımız hain bir saldırıya maruz kalmış ve bıçaklanmıştır. Saldırgan şahıs arkadaşımıza “Hastalara daha iyi bakacaksın” gibi neye dayandığı ve kime yapıldığı belirsiz bir davranışı gerekçe göstererek bu saldırıyı gerçekleştirmiştir. Yapılan bu saldırıyı Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği olarak nefretle kınıyoruz,” dedi. 
Evine giderken bıçaklı saldırıya uğrayan Kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Murat Ersoy’un sağlık durumu hakkında da bilgi veren Canbakan, “Hastanemiz acil servisinde ilk müdahalesi yapılan  ve daha sonra yoğun bakım ünitesinde takip edilen arkadaşımızın sağlık durumu iyi kendisine acil şifalar diliyoruz,” şeklinde konuştu.

Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde Hekim-Sen adına basın açıklaması yapan Dr. Öğr. Üyesi İnanç Artaç da, “Hastanemizden daha umut dolu, daha sevinçli ve müjdeli haberler paylaşmak isterken, maalesef üzücü bir olay karşısında burada bir araya gelmiş bulunmaktayız. İşini özveri ile yapan, hastalarına yakın ilgi gösteren, gece-gündüz, 24 saat sağlık hizmetini veremeye çalışan bir cerrah arkadaşımız maalesef dün bıçaklı saldırıya maruz kalmıştır. Yaşanan bu saldırı sağlık çalışanlarına işleri nedeni ile yapılan kaçıncı saldırıdır bilinmez ama son olmasını temenni etmekten başka şeyler yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Caydırıcı, etkin ve önleyici tedbirlerin etkili bir şekilde alınması gerekmektedir. Arkadaşımızı yaralayan failin bir an önce yakalanması acımızı ve umutsuzluk hissimizi bir nebze azaltacaktır. Hekimler ve sağlık çalışanları olarak sağlıkta yaşanan şiddetin son bulmasını temenni etmekteyiz,” ifadelerini kullandı.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber