Digor’da Ana Deresi Islah Çalışmaları Sürüyor

Digor’da Ana Deresi Islah Çalışmaları Sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, yaptığı yatırımlarla Kars’ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya devam ediyor.

LİDER HABER AJANSI/TURGUT KAYA 

Kars’ın Digor İlçesinde yapımı devam eden Digor Ana Deresi taşkın koruma işi hakkında yazılı açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kars İlinde yaptığı yatırımlarla Kars ilinin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kars Digor İlçemizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Kars Digor İlçemizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

Proje kapsamında Digor Ana Deresinde sağ ve sol sahilde toplam 300 m betonarme sulama kanal imalatı,  3900 m kargir duvar imalatı, 7 adet düşü havuzu, 3 adet kemer tipli yaya geçidi , 1 adet kemer tipi hayvan geçidi ve 1 adet su alma yapısı yapılacaktır. İşimizin yapımı hızla devam etmektedir. Kars Digor İlçesi Ana Deresi ıslah çalışmasında fiziki olarak % 95 gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmaların 2022 yılı içinde tamamlanması hedeflenmektedir. ’dedi.

2ff6aa68-83a7-4ef4-ab5a-93c8741eea24.jpg98f1ae60-81f2-4b1b-9681-a4b4c87ed438.jpg888efaee-0866-4ea8-8ade-435ecef8df0c.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber