DEVA Partisinden, Boğaziçi Üniversitesi Açıklaması

DEVA Partisinden, Boğaziçi Üniversitesi Açıklaması

DEVA Partisi Kars İl Başkanı Güven Özen, partisinin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığının, Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan öğrenci olayları ile ilgili olarak yayınladığı açıklamayı, Kars basını ile paylaştı.

İl Başkanı Güven Özen tarafından paylaşılan açıklamada, sorumluluk sahibi olanlar itidalli davranmaya ve adalete davet edildi. 

Yapılan açıklamada; “Demokratik sistemde sosyal ve laik hukuk devletinin görevi bireyin özgür düşünme ve düşüncelerini ifade etme haklarını korumaktadır. Düşünce ve ifade özgürlüğünün yansıması olan toplantı ve gösteri yürüyüşü Anayasamızın bireye tanıdığı en temel haklarından biridir.

Üniversitelerde düşünce özgürlüğünün ve fikirlerin tartışılacağı ortamlar oluşturulması şart iken, son günlerde ülkemizin en köklü ve bilimsel çalışmalarıyla gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında ülkemizi gururlandıran Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan olaylar ne yazık ki hepimizi derinden endişelendirmektedir. 

Zira arkadaşlarının tutuklamalarına tepki olarak basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilerin orantısız bir şekilde gözaltına alınması hukuktan, adaletten ve gelişmişlikten bahseden bir ülkeye yakışmayacak görüntülerdir. Bu tarz uygulamaların hiç kimseye bir faydası yoktur. Kaldı ki birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte sorumluluk sahibi olanları itidalli davranmaya ve adalete davet ediyoruz.“ denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber